Kultura

Čitatelji odlučili

Batman - najveći superjunak svih vremena

Batman - najveći superjunak svih vremena

Iako su supermoći Spidermana mnogo zanimljivije, a egzotično nezemaljsko porijeklo Supermena također plijeni pažnju, za najboljeg strip junaka svih vremena izglasan je čovjek šišmiš – Batman

Čovjek šišmiš - Batman, iza kojega se skriva multimilijarder Bruce Wayne, najomiljeniji je superjunak brojnih ljubitelja stripa. Pokazalo je to istraživanje magazina Comic Heroes provedeno među čitateljima.

Batman je rođen 1939. kao plod kreativnih umova Boba Kanea i Billa Fingera.

Urednika magazina Comic Heroes Jesa Bickhama nimalo ne čudi što je Batmen osvojio simpatije najvećeg broja čitatelja. 'On je jednostavan, najintrigantniji i najviše kul superheroj svih vremena', kazao je Bickham u prilog svemu dodavši da čak ima i batlera.

Iako se svojim moćima ne može uspoređivati sa Spidermanom - čovjekom paukom koji s lakoćom skakuće po najvišim zgradama i Supermenom, junakom s dalekog planeta Kriptona, kojima su pripala drugo i treće mjesto, Batman ima druge adute.

'Mračan je i tajanstven. Ima najbolji kostim i najnaprednije gadgete', kazao je Bickham.

Comic Heroes nije prvi magazin koji je pokušao odabrati najboljeg među superjunacima. Godine 2008. istraživanje je proveo Empire magazin, no tadašnji prvak bio je Supermen.

Cjelovit popis potražite na internetskim stranicama magazina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.