Kultura

Zadarski pisci - ZaPis u GKZD

Istražujući ljubavne delikte

Istražujući ljubavne delikte

U zadarskom književnom loncu, osim već redovitih književnih večeri četvrtog četvrtka u mjesecu u Gradskoj knjižnici, spremaju se i novi projekti

Koliko mogu biti složeni odnosi muškaraca i žena?

Koliko se na ovome svijetu počini zločina zbog ljubavi?

S dovoljno vremenske distance od Dana zaljubljenih, ove veljače, zadarski pisci počastili su nas književnom večeri istražujući ljubavne delikte, te predstavljajući novu književnu nadu, polaznicu radionice kreativnog pisanja.

Uz moderatora Želimira Periša, koji zajedno sa Stanislavom Aras vodi ''OtPis'', otvorenu radionicu pisanja, večer je otvorila Iva Pejković, nizom od tri kratka zapisa, pod nazivom ''Gradske sličice: voljena, izgubljena, nedostižna''. Potom smo čuli priču Valerije Lenarčić, mlade polaznice ''OtPisa''.

Večer je nastavio Elvis Serdar pričom ''Ona i On'', koji nam je otkrio kako se razvija i škarama zatomljuje intimna želja. Robert Nezirović predstavio je priču o kažnjivim ljubavnim odnosima, a Igor Eškinja u priči ''Koje je boje vjetar'' analizirao je čudesno snažne ljubavi prema kladionicama.

U zadarskom književnom loncu, osim već redovitih književnih večeri četvrtog četvrtka u mjesecu u Gradskoj knjižnici, spremaju se i novi projekti. Kako doznajemo, ''ZaPis'' trenutno intenzivno priprema i prikuplja najbolje kratke priče, koje bi trebale biti objavljene u zajedničkoj zbirci, a sljedeći mjesec u goste će pozvati jedno poznato književno ime.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.