Kultura

HNK Zadar

Bliži se premijera ''Od Foše do Atlantide''

Bliži se premijera ''Od Foše do Atlantide''

Danas će se u predvorju kazališta održati konferencija za medije

Spava li zadarsko kazalište zimski san?

Snijeg je odgodio sve programe, no na daskama koje život znače svakodnevno se okupljaju glumci, koji se pripremaju za premijeru predstave ''Od Foše do Atlantide'', autora Živka Nižića i u režiji Ivana Lea Leme.

Danas će se u predvorju kazališta održati konferencija za medije na kojoj će se i službeno predstaviti svojevrsni nastavak predstave ''Stoše od Foše (Kate Kapuralica)'' Vlahe Stullija.

''Predstava se radi prema aktualnom tekstu, koji se događa danas, za razliku od teksta Vlahe Stullija, koji se odvija u 19. stoljeću. Našu ''ekipu'' čine Valter Šarović, Mimi Zadarski, Venci ''Kalelarški'' (smijeh), Jasna Ančić, Mirko Šatalić, Vinko Radovčić, Žana Bumber, Antonela Grubić, Dunja Ercegović, Ivana Begović, Martine Thomas.

Riječ je o jednom političko pučkom spektaklu s pleh glazbom i prostitutkama. Radnja se odvija pet minuta prije kraja svijeta, na Ravi, ''centru svita.'' ''Stoše od Foše'' bila je pučka priča s elementima melodrame i fantastike, a ovo je žanrovski i semantički drugačija predstava. Ima puno više dramaturških niti koje pletu cijelu priču i gotovo da se radi o cabaretu'', kazao nam je Ivan Leo Lemo.

U ponedjeljak, 20. veljače u 12 sati u maloj dvorani HNK Zadar bit će predstavljana knjiga Živka Nižića, Od Foše do Atlantide (moja Stoše!), Stoše od Foše (adaptacija Kate Kapuralice Vlahe Stullija). Pozdravnu riječ održat će prof.dr.sc. Josip Faričić, prorektor Sveučilišta u Zadru i Renato Švorinić, ravnatelj HNK Zadar. O knjizi će govoriti recenzenti: Jasna Ančić, doc.dr.sc. Robert Bacalja, dr.sc. Irena Marković i autor knjige Živko Nižić.

Premijera predstave ''Od Foše do Atlantide'' bit će 20. veljače, a potom će uslijediti i izvedbe.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.