Kultura

Koncertni ured Zadar

U utorak u Zadru koncert virtuoznih litavskih glazbenika

U utorak u Zadru koncert virtuoznih litavskih glazbenika
Bernhard Mayr

Koncertni ured Zadar donosi koncert u suradnji s Počasnim konzulatom Republike Litve. Nastupaju violinistica Dalia Dėdinskaitė, violončelist Gleb Pyšniak i klavirist Gintaras Januševičius

U utorak 31. siječnja u Zadru gostuju glazbenici koji čine Litavski klavirski trio.

Koncertni ured Zadar donosi koncert u suradnji s Počasnim konzulatom Republike Litve. Nastupaju violinistica Dalia Dėdinskaitė, violončelist Gleb Pyšniak i klavirist Gintaras Januševičius.

Sve su to ponajbolji litavski glazbenici koji su se udružili u zajedničkoj inicijativi otkrivanja i objedinjavanja najljepših djela litavskih klasičnih skladatelja u jedan koncertni program ali i nosač zvuka kojega su snimili. „Prozor u Litvu“ niz je bisera klasične litavske glazbe koja obuhvaća više od sto godina nadahnuća, kreativne energije i glazbenog talenta. Umjetnici ta blaga žele podijeliti sa slušateljima diljem svijeta i tako proslaviti ponovnu uspostavu neovisnosti Republike Litve.

Koncertna turneja obuhvaća nastupe u SAD-u, Austriji, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Rusiji, Švedskoj, Ukrajini, Hrvatskoj i drugim zemljama.

Koncert će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati.

Prodaja ulaznica: HNK Zadar od 11 do 13 i pred koncertnim prostorom sat prije početka.


Reci što misliš!