Kultura

Večeras na Sveučilištu u Zadru

"Viva Guitarra!" za početak koncertne sezone u Zadru

U listopadu u Zadru započinje koncertna sezona koja nam ove godine donosi osam koncerata u pretplati, uz koncerte Zadarskog komornog orkestra, ciklusa Bersa, ciklusa Zadarski glazbenici i dva jazz koncerta. Novu koncertnu sezonu otvorit će večeras Zagrebački gitaristički kvartet koncertom pod nazivom "Viva Guitarra!".

Zagrebački gitaristički kvartet jedan je od najnagrađivanijih hrvatskih gitarističkih ansambala. Ansambl čine Krunoslav Pehar, Tomislav Vasilj, Frane Verbanac i Zadranka Melita Ivković koja od prošle godine predaje pri Glazbenoj školi Blagoja Berse.

''Radi se o izvrsnom ansamblu s pitkim repertoarom sastavljenim jednim dijelom i od španjolskih i hrvatskih skladatelja'', kaže Dina Bušić, glazbena producentica HNK Zadar.

Na programu će se naći djela od glazbenog baroka do danas. U prvom dijelu programa predstavit će se zahtjevnim preradbama djela za instrumente s tipkama poput Bachovih preludija i fuga, Couperinovih komada za čembalo, a u drugom dijelu programa prezentirat će jednu od najatraktivnijih skladbi predsjednika Ive Josipovića "Samba per chitare" te nastaviti u ritmovima latinoameričkog majstora Alberta Ginastere i kanadskog jazzera Oscara Petersona.

Ulaznice za koncert u prodaji su od petka na blagajni HNK Zadar, a mogu se kupiti i sat vremena prije početka na mjestu održavanja koncerta. Koncert je uključen u koncertnu pretplatu, a održat će se u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 20 sati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.