Kultura

Povodom Mjeseca hrvatske knjige

ZaPisovci održali pjesničku večer u JazzVi

ZaPisovci održali pjesničku večer u JazzVi

Književna udruga ZaPis sinoć je održala jednu od dvije pjesničke večeri kojima se pridružuje obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige u razdoblju od 15. listopada do 15. studenog

Pjesnička večer održana je u caffe baru JazzVi u sklopu poetskih večeri utorkom 'Uvijek kada dođe mojih pet minuta, sat stane' kojima JazzVa promovira nedovoljno afirmirane umjetnike. Kazaljka podrške pjesnicima se ipak zaustavila na ZaPisovoj književnoj večeri, u vidu ponekih organizacijskih propusta od kojih je najveći ipak bio žamor publike čiji dio nije bio raspoložen za književnu večer.

ZaPisovci su izazovu pristupili odvažno, redom prodornih, upečatljivih i angažiranih stihova Ivana Boška Habuša koji je dio pjesama izveo na katalonskom i talijanskom jeziku. Potom se publici predstavila Iva Pejković s ciklusom ljubavnih, intimističkih pjesama i poezijom u prozi kojima je zainteresirala ljubitelje poezije među okupljenima.

Večer je privedena kraju u tonovima jeseni, ljubavi i samorefleksije, s nekoliko pjesama Tihane Gambiraže i skalom ljubavnih nesporazuma opisanim u stihovima Andreje Malte koja je večeri pridodala i slovenski štih.

Udruga ZaPis ovom je pjesničkom večeri dala svoj obol u promoviranju poetskog izraza podržavši cilj manifestacije Mjeseca hrvatske knjige koji ove godine nosi naziv "Čitajmo pjesnike". Da bi poeziju održali izvan margina na čijem rubu često pleše, pjesnike je potrebno i slušati. Drugu pjesničku večer možete poslušati već 9.11. u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar s početkom u 19 sati. Provjerite što Zapisovci imaju reći u stihu, na mnogim jezicima i onom najvažnijem, jeziku poezije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.