Kultura

Svijet poezije

Započele poetske večeri "Uvijek kada dođe mojih 5 minuta, sat stane"

Započele poetske večeri

S ciljem promoviranja alternativnih i nečuvenih zadarskih pjesničkih izražaja nastupio je Želimir Periš

Caffe bar JazzVa postao je mjesto ljubitelja pisane i čitane riječi. Potrdio je to i nastup Želimira Periša, koji je javnosti poznat kao autor stripa o zadarskoj povijesti kroz kockice Lego i Lego radionica, a u posljednje vrijeme i kao pisca koji nastupa s udrugom "ZaPis".

Bila je to prva iz serije poetskih večeri "Uvijek kada dođe mojih 5 minuta, sat stane" s ciljem promoviranja alternativnih i nečuvenih zadarskih pjesničkih izražaja.

Želimir Periš rođen je 1975. u Zadru. U životu je bio pomoćni pisar, privatni poduzetnik, profesor, programer, projektant i pjesnik. Nastavljajući liniju poslova na "p", sad je pisac. Piše priče, pjesme, stripove, kôd, blogove, sms poruke, male oglase i popise za dućan. Objavio više priča i jednu dramu u Vijencu, Zarezu, Plimi, Zadarskom listu Zadarskoj smotri, Knjigomatu, Najboljima knjigama, Morskom prasu, Lupigi.

Dobio je Sferu za najbolju priču, pobjedio na Kratkom Festu za naj sms poruku, a priča mu je 2010. godine uvrštena u zbornik Trenutak proze, Znanje.

Svojom igrom sa žanrom ekstravagantne performansne poezije, sinoć je Periš oduševio prisutne u JazzVi, a večer je nastavljena uz glazbenu podršku Cohena, Cavea, Waitsa, Reeda i Dylana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.