Kultura

U okviru SLUK-a

U četvrtak promocija Bilosnićevog "Puta za Barcelonu"

U četvrtak promocija Bilosnićevog

U okviru 23. Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske - SLUK, koji se održava u Zadru od 1. do 4. lipnja 2011. godine, u četvrtak 2. lipnja s početkom u 18 sati, u Crkvi sv. Dominika održat će se promocija knjige Tomislava Marijana Bilosnića «Put za Barcelonu».

Uz autora, o knjizi će govoriti Abdulah Seferović, publicista i umjetnički fotograf, dr. sc. Živko Nižić, sveučilišni profesor i Srećko Šestan pomoćnik ministra kulture.

Najnovija Bilosnićeva knjiga dnevnik je putovanja s ansamblom Kazališta lutaka Zadar na Međunarodni festival kazališta lutaka u Barceloni u svibnju 1990. godine. Putujući s čarobnjacima i vilenjacima, kositrenim vojnicima hrvatskog lutkarstva, glumcima proslavljenog ansambla zadarskog Kazališta lutaka, od Zadra do Barcelone, uz obale Mediterana, Bilosnić maštovito opisuje sve pojedinosti ovog putovanja lutkara s uprizorenom bajkom «Ribara Palunka i njegove žene». Kao što u priči iz davnina Ivane Brlić-Mažuranić dolazi do simbioze vilinskog i realnog, tako je i Bilosnićev dnevnički putopis prepun vratolomne fabulativnosti, i čita se kao iskričava pustolovna mitologija o svakidašnjim ljudskim avanturama.

Knjiga putopisa «Put za Barcelonu» tiskana je u izdanju Udruge 3000 godina Za dar iz Zadra.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.