Kultura

U Mariji Bistrici

Prvo hodočašće hrvatskih studenata završilo Križnim putom na tekst T.M.Bilosnića

Prvo hodočašće hrvatskih studenata završilo Križnim putom na tekst T.M.Bilosnića

Predstavnici 14 udruga čitali su molitvu vjernih za vrijeme mise te sudjelovali u 14 postaja Križnoga puta

U nedjelju 8. svibnja 2011. godine organizirano je Prvo hodočašće hrvatskih studenata u svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu. Hodočašće posvećeno hrvatskim generalima u Haagu, Gotovini i Markaču, te dolasku sv. Oca Benedikta XVI. u Hrvatsku, priredilo je četrnaest studentskih zavičajnih udruga, a na inicijativu Udruge zagorskih studenata.

Na svetoj misi koju je predvodio don Damir Stojić sudjelovali su studenti iz Udruge brodskih studenata, studenata Novske, Banovine, Studentski zbor Gacke, Udruga bosanskih studenata, zavičajni klub hercegovačkih studenata, Zagrebački klub livanjskih studenata, udruge studenata grada Splita, Dalmatinske zagore, Dubrovnika, imotske krajine, cetinske krajine i Udruga zagorskih studenata. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić omogućio je autobusni prijevoz studentima, a hodočašće je podržao i rektor zagrebačkog Sveučilišta dr. sc. Aleksa Bjeliš.

Misno slavlje počelo je u 11 sati, a predvodio ga je studentski kapelan don Damir Stojić. Liturgijsko pjevanje predvodio je akademski zbor Palma pod ravnanjem maestra Ivana Josipa Skendera, profesora na Muzičkoj akademiji i uz orguljsku pratnju studentice orgulja na Muzičkoj akademiji Urse Vukman.

Predstavnici 14 udruga čitali su molitvu vjernih za vrijeme mise te sudjelovali u 14 postaja Križnoga puta, na tekst književnika Tomislava Marijana Bilosnića, dobitnika nagrade za isti tekst na prošlogodišnjoj Pasionskoj baštini.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.