Kultura

MAS

Likovni kolaž profesora zadarske Škole za primjenjenu umjetnost i dizajn

Likovni kolaž profesora zadarske Škole za primjenjenu umjetnost i dizajn

U Muzeju antičkog stakla danas je svečano otvorena izložba profesora Škole za primjenjenu umjetnost i dizajn Zadar.

Srdačnu dobrodošlicu brojnim učenicima i posjetiteljima poželio je ravnatelj muzeja, dr. Ivo Fadić, napominjući kako sa školom primjenjene umjetnosti i dizajna traje sjajna suradnja, a vrlo vjerojatno njihovi će učenici dobiti priliku sudjelovati u radionici fuzije stakla u MAS-u.

Ravnateljica Škole za primjenjenu umjetnost i dizajn, prof. Marjana Bakmaz, pozdravila je predstavnike Zadarske županije i Grada, te naglasila kako ovom izložbom njihova škola koristi priliku predstavljanja svojih djelatnika i radi na jačanju identiteta škole u okviru školskog kurikuluma.

U Muzeju antičkog stakla izloženo je 16 likovnih djela u različitim tehnikama, od olovke, preko akvarela, akrila na platnu, pa sve do kombiniranih tehnika.

Od uvođenja prvog zanimanja iz područja likovne umjetnosti i dizajna 2002. pa do danas, zadarska Škola za primjenjenu umjetnost i dizajn obrazuje učenike u šest zanimanja i u kratkom je vremenskom periodu postala središte likovnog razvoja i kreativnog potencijala mladih ljudi.

Osobito nas se dojmio storyboard Diane Šimek koji sadrži elemente kompjuterske animacije 

Organizator izložbe, prof. Adam Marušić, akademski slikar, naglasio je važnost stručnog kadra koji djeluju na promicanju likovne i kulturne scene Zadra, te istaknuo različitost likovnog pristupa koji je vidljiv u generacijskim razlikama i percepciji vlastitog identiteta.

Izložbu u MAS-u možete pogledati do 7. ožujka.

FOTOGALERIJA


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.