Kultura

ZaPis nastavlja književne večeri

'Benini' ugostio zadarske poetske i prozne autore

'Benini' ugostio zadarske poetske i prozne autore

Oni koji prate rad ovih autora mogli su pretpostaviti da ih očekuje još jedna zanimljiva večer pisane/čitane riječi, a po svemu sudeći, 'ZaPis' je osvojio i posjetitelje koji su ih slušali po prvi put

Nakon iznimno uspješne književne sezone, u kojoj su ugostili Juricu Pavičića i Antu Tomića, neki od članova osvojili vrijedna priznanja, te stekli vjernu publiku, društvo zadarskih autora, okupljeno pod imenom 'ZaPis', sinoć je započelo novi ciklus književnih večeri, i to u jednom od mjesta u Zadru u kojem se istinski živi umjetnost - atelieru 'Benini'.

Svoje poetske i prozne uratke čitali su Valentina Mlađen, Iva Pejković, Andreja Malta, Ivan Boško Habuš, Robert Nezirović, Ive Baričić, Mario Padelin, te Igor Eškinja.

Oni koji prate rad ovih autora mogli su pretpostaviti da ih očekuje još jedna zanimljiva večer pisane/čitane riječi, a po svemu sudeći, 'ZaPis' je osvojio i posjetitelje koji su ih slušali po prvi put.

Red poezije, red proze, surove realnosti i maštovitih literarnih snoviđenja, 'Zapis' se još jednom potvrdio kao književno društvo u kojem svaki od pisaca nosi 'ono nešto' po čemu je prepoznat kao samo svoj.

U toploj, intimnoj atmosferi ateliera 'Benini' čuli smo prozni izlet pjesnikinje Valentine Mlađen u priči 'Ja-lik', nemirnu 'Plimu' Ive Pejković, 'Ludaru' Andreje Malte, a Ivan Boško Habuš začinio je večer autorskim pjesmama na talijanskom i katalonskom jeziku.

Ive Baričić još jednom se potvrdio kao pjesnik od mora, soli i tradicionalnog izraza, a Robert Nezirović predstavio je povratak u svakodnevicu jednog bivšeg robijaša.

Pjesme Maria Padelina, inače poznatijeg kao kolumnista 'Zadarskog lista', bile su kratke i efektne, a u njima smo prepoznali naznaku kantautora. Igor Eškinja ponovo je nasmijavao publiku svojim pripovjednim stilom, točnije, interpretacijom priče 'malog čovika' kakve svakodnevno susrećemo.

'ZaPis' nastavlja s redovitim književnim susretima (jednom mjesečno) u terminu od 18 sati u atelieru 'Benini', a 17. studenog ugostit će književnika Romana Simića.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.