Kultura

70 godina

Dodjeljene 45. Vjesnikove nagrade

Dodjeljene 45. Vjesnikove nagrade

Tradicionalne 45. Vjesnikove nagrade uručene su laureatima u Muzeju za umjetnost i obrt na prigodnoj svečanosti kojom je obilježena i 70. godišnjica izlaženja tog dnevnog lista

Vjesnikove nagrade za postignuća na području umjetnosti u 2009. godini svečano su večeras dodijeljene teoretičaru književnosti Zoranu Kravaru, likovnoj umjetnici Ivani Franke, skladatelju Mladenu Tarbuku, redatelju Borutu Šeparoviću te veteranu hrvatske kinematografije, redatelju Ivanu Šimi Šimatoviću.

Tradicionalne 45. Vjesnikove nagrade uručene su laureatima u Muzeju za umjetnost i obrt na prigodnoj svečanosti kojom je obilježena i 70. godišnjica izlaženja tog dnevnog lista, javlja HRT .

Na kraju svečanosti na pozornicu je izašlo stotinjak zaposlenika Vjesnika s apelom Dajte Vjesniku da piše. Nazočnima se obratila Marijana Matković, predsjednica Radničkog vijeća. Istaknula je želju zaposlenika da se Vjesnik u idućem razdoblju profilira u javno glasilo s uravnoteženom uređivačkom politikom otvorenom za različite političke opcije i mišljenja.

HRT/ezd


Reci što misliš!