Kultura

ZaPis

Ante Tomić na književnoj večeri s društvom zadarskih pisaca

Ante Tomić na književnoj večeri s društvom zadarskih pisaca

Na noćnom ormariću Ante Tomića nisu humoristične priče - u posljednje vrijeme Tomić najviše čita kriminalističke romane

Književno društvo 'ZaPis', koje okuplja nekoliko zadarskih autora na književnim večerima u 'Tisak Media' knjižari na Poluotoku, prije ljeta organiziralo je susret uz gostovanje poznatog pisca, novinara i kolumnista, Antu Tomića.

Kako je riječ o jednom od poznatih i omiljenih suvremenih hrvatskih autora, 'ZaPis' se tom prilikom preselio u Multimedijalnu dvoranu Gradske knjižnice Zadar, koju su posjetitelji ispunili do posljednjeg mjesta.

Mario Padelin, Elvis Serdar, Robert Nezirović, Ive Baričić, Iva Pejković i Igor Eškinja čitali su svoje poetske i prozne uratke, da bi se na samome kraju u čitanje uključio i Ante Tomić, koji je odabrao nekoliko tekstova iz nedavno objavljene zbirke kolumni 'Nisam pametan'.

Introvertirani Tomić, koji i sam priznaje kako više voli pisati nego pričati, odgovarao je na pitanja koja su mu postavili 'ZaPisci', ali i publika. Kazao je kako je pisanje danas za njega ipak samo posao; zanimanje kao i svako drugo, i smatra da su prošla vremena kada se na pisce gledalo kao na neshvaćene, boemske figure. Voli pisati o snažnim, pametnim i odlučnim ženama, često je kampanjac, pa pisanje 'odradi' u posljednji trenutak.

Na noćnom ormariću Ante Tomića nisu humoristične priče - u posljednje vrijeme Tomić najviše čita kriminalističke romane, od kojih je izdvojio 'Slast na dnu pite', zanimljiv roman Alana Bradleya.

Otkrio je i kako obožava Tarantinove filmove, a u budućnosti ne planira uploviti u neki novi žanr, jer se u ovome osjeća najbolje, što prepoznaju i njegovi brojni čitatelji.

Nakon Tomićevog gostovanja, 'ZaPis' uzima ljetnu stanku, a nove književne večeri i druženja s piscima najavljuju za rujan.


Reci što misliš!