Kultura

Film, "Lumiere media Zadar"

Mladi filmaši iz "Lumiere media Zadar" snimaju film o narkomaniji

Mladi filmaši iz

Grupa mladih Zadrana radi na ambicioznom filmskom projektu

Mladi zadarski filmaši sa svojim radom započeli su već prije 3 godine kada su neki od njih djelovali u školskoj filmskoj radionici OŠ Stanovi da bi nakon toga osnovali svoj klub iz jednostavnog razloga, htjeli su se nastaviti baviti filmskom produkcijom i nakon osnovne škole.

 

Prije nekoliko mjeseci skupina se preimenovala u "Lumiere media Zadar" koji djeluje unutar „Udruge Cinaz" stoga što su se počeli baviti i širim spektrom medijske umjetnosti.

Naime, sada se u njihovom malom kreativnom studiju bave grafičkom obradom, snimanjem, fotografiranjem, montažom te promocijom njihovih radova u kinima. Otkrivaju kako su počeli sa organizacijom filmske radionice za sve one koje bi se htjeli obrazovati i naučiti nešto novo sa polja filma i medijske umjetnosti. Osim toga mogu se očekivati razne prezentacije i izložbe na kojima će se moći pratiti njihov rad.

A sve će to uskoro započeti u našem gradu, te zato kažu da od Zadra rade mali Hollywood!

Ciljevi Lumiere-a su jako jednostavni, osvijestiti Zadrane u pogledu filmske umjetnosti, širiti svježinu i ljepotu Grada Zadra po cijeloj Hrvatskoj nastupajući na filmskim revijama, u svom studiju realizirati dobre ideje zainteresiranih pojedinaca. Naravno, radeći sve to, žele dobro se zabaviti!

Bili smo na snimanju njihovog filma pod nazivom Carpe vita. Evo što kažu, "Tematika filma je život jedne djevojke tijekom i nakon ovisnosti o heroinu. Sve to dočaravamo realističnim kadrovima iz zadarskog podzemlja u kojem se snimaju konzumacijske scene filma, a ostale dijelove ovog dokumentarno-igranog filma ćemo raditi u našem studiju i lokacijama u Zadru i okolici."

Film se radi u produkciji sa Udrugom Porat s čijim iskustvom se postigla autentičnost kadrova konzumacije,a članovi udruge u filmu sudjeluju kao glumci i scenaristi. Ujedno, radnja filma je prikaz istinite životne priče jedne članice Udruge Porat.

Njihov film pod nazivom Carpe vita  će se po prvi put uživo predstaviti nakon 15. Filmske revije mladeži i 3. Four River Film Festival u 9.mjesecu u Karlovcu i to promocijom  u zadarskom kinu Callegro.


Reci što misliš!