Kultura

Nagradna igra - HNK Zadar

Vodimo vas na predstavu "Elling"

Vodimo vas na predstavu

Petak, 26. ožujka u 20 sati
Hrvatsko narodno kazalište Split

Simon Bent,  prema romanu Ingvara Ambjornsena
ELLING

Ova crna komedija Simona Benta, kazališna adaptacija istoimenoga romana Ingvara Amborsena, svjetsku je premijeru imala u Londonu 2007, a 2008. i nominaciju za prestižnu nagradu Olivier 2008. Norveški flm Elling, nastao također prema istoimenome romanu, bio je nominiran za Oscara 2002.


Kroz ovu komediju flmski, literarni, televizijski, teatarski i animirani klub neobičnih prijatelja - dobiva i nove članove: to su Elling i Kjerl Barne u drami Elling Simona Benta. Nepotpunost i nesavršenost koju ovakvi muški prijatelji iskazuju kroz najčešće tragikomički nesporazum sa samima sobom te kroz simbiozu s ovim drugim - fascinantan su dio našeg zapadnjačkog kulturnog nasljeđa. Elling i Kjerl istodobno balansiraju između fatalizma i rezignacije, sve do očajničkih pokušaja da racionaliziraju svijet oko nas. Osebujni su, ali i sasvim prepoznatljivi, baš kao da žive u našem susjedstvu, kao da se njihova priča tiče upravo nas.

HNK Zadar i portal ezadar.hr poklanjaju dvije ulaznice za izvedbu ove predstave.

Što treba učiniti?

Dovoljno je točno odgovoriti na nagradno pitanje:

Kako se zovu neobični prijatelji  iz doba nijemog filma, koje glume Oliver Hardy i Stan Laurel?

Vaše odgovore i podatke ostavite u formularu nagradne igre na dnu stranice do petka 26. ožujka 2010. godine u 11 sati i uz malo sreće dobitnik možete postati i vi.

Izvlačenje dobitnika nagradne igre obavit će se u redakciji portala ezadar.hr 26. ožujka u 12 sati, a sretni dobitnici biti će obavješteni objavom na portalu u rubrici Kultura i emailom.

Puno sreće žele vam:

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.