Kultura

Fotografija

Mare Milin izlaže u galeriji 'Kranjčar'

Mare Milin izlaže u galeriji 'Kranjčar'

Javnosti je najpoznatija po svojim projektima za kazalište i suradnji s diskografskim i izdavačkim kućama

Mare Milin živi i radi u Zagrebu, a rođena je 1973. u Zadru. Fotografijom se bavi profesionalno od 1994. godine.

Javnosti je najpoznatija po svojim projektima za kazalište i suradnji s diskografskim i izdavačkim kućama. Uvijek prije svega - umjetnica, potpisuje neke od najintimnijih editorijala tiskanih u hrvatskim časopisima.

Mare Milin izlaže samostalno i skupno, a do sada se predstavila nizom izložbi u Hrvatskoj (Zagreb, Zadar, Varaždin, Samobor), te u inozemstvu (Amsterdam, Geneva).

Na Salonu mladih fotografa u Zadru, 2000. godine osvojila je glavnu nagradu, a 2004. godine predstavnik je Hrvatske na uglednoj međunarodnoj izložbi 'Mjesec fotografije' u Bratislavi.

U zagrebačkoj galeriji 'Kranjčar', Milin će se predstaviti izložbom pod nazivom 'MMS - 1st collection', koja se otvara 23. veljače.

'Premda autorefleksivna i autobiografska, fotografija Mare Milin zrači pozitivnim nabojem koji 'nije uobičajeno konzistentan', ali stvaralačkom alkemijom ipak djelotvoran.

Čineći od fragmenata cjelinu, Mare Milin je pokazala kako govor umjetnosti još uvijek ima svoju punu snagu izričaja kojim se na plemenit način određuju pitanja osobnog i društvenog identiteta', najavljuje Želimir Koščević.


Reci što misliš!