Kultura

Nagrade

Joyce Carol Oates nominirana u dvije kategorije američke književne nagrade

Joyce Carol Oates nominirana u dvije kategorije američke književne nagrade

Oates je u kategoriji beletristike nominirana za knjigu "The Gravedigger's Daughter", te za autobiografsko djelo "The Journals"

Joyce Carol Oates nominirana je u dvije kategorije - beletristika i autobiografija - za američke nacionalne nagrade udruženja književnih kritičara.

Oates je u kategoriji beletristike nominirana za knjigu "The Gravedigger's Daughter", kao i Junot Diaz za "The Brief Wondrous Life of Oscar Wao".

U konkurenciji su i knjige Marianne Wiggins "The Shadow Catcher", Hishama Matara "In the Country of Men" i Vikrama Chandre "Sacred Games".

Oates je nominirana i za autobiografsko djelo "The Journals", a u toj kategoriji, među konkurentima je i ubijena ruska novinarka Ana Politkovska za knjigu "Ruski dnevnik: Konačni izvještaj novinara o životu, korupciji i smrti u Putinovoj Rusiji".

Imena dobitnika nagrada udruženja osnovanog 1974., koje broji oko 500 članova, bit će objavljena na svečanosti 6. svibnja u New Yorku. Nagrada koja se ove godine dodjeljuje 34. put, nema financijsku stranu.


Reci što misliš!