Kultura

Fotografija

Što je Mare Milin našla u Kaliforniji?

Što je Mare Milin našla u Kaliforniji?

Osim što je fotografirala svoju daleku rodbinu, Mare je kamerom zabilježila i neke trenutke s putovanja

Posjetitelji Arsenala od 20. lipnja do 18. srpnja mogu uživati u fotografijama što ih je poznata zadarska fotografkinja Mare Milin snimila za vrijeme svog putovanja u Kaliforniju.

U ožujku 2006. Mare je posjetila Kaliforniju, Santa Monicu kao umjetnik stipendist, po preporuci prof. Želimira Koščevića. Njezin boravak je trajao dva mjeseca, tamo je učila, vodila dnevnik i izlagala. Boravak je ostavaren u sklopu suradnje Foto Galerije Lang i Umjetničkog centra '18-a ulica' u Santa Monici.

"Volim se igrati atipičnim kamerama, poput low tech lomo kamera, low tech horizonta, panoramske kamere, sve su te stvarčice jako ćudljive, tek toliko da mi ne bude dosadno. Ono što me uzbuđuje kod fotografiranja je razbijanje pravila, njihova upotreba na neki sasvim drugi način. To je moje umjetničko oružje, izjavila je Mare Milin.

Mare Milin rođena je u Zadru 1973. godine. Upisivanje kolegija fotografije na studiju dizajna u Zagrebu bilo je, kaže, "ono nešto što je sve promijenilo". Potom su krenuli angažmani, izložbe; skupne i samostalne, ukupno više desetaka, ali i suradnja na video spotovima i čitavom nizu projekata vizualnog identiteta. Trenutno surađuje i na velikom multimedijalnom projektu o Nikoli Tesli - "Mehaničke figure".


Reci što misliš!