Kultura

nova redakcija

Markota odlučio pokrenuti projekt "Istraživačko novinarstvo" na HRT-u

Markota odlučio pokrenuti projekt

Kao aktivnosti u sklopu najnovijeg projekta HRT-a navodi se "iskazivanje interesa za istraživačkim pričama"

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Blago Markota u petak je donio odluku o pokretanju projekta "Istraživačko novinarstvo" sa ciljem, kako navodi, razvoja i vidljivosti kvalitetnog istraživačkog novinarstva na HRT-u.

Kako se u ističe odluci objavljenoj na internim mrežnim stranicama HRT-a, tim projektom obuhvaćeno je organiziranje redakcije Istraživačko novinarstvo unutar Informativnog medijskog servisa (IMS-a) HRT-a , osiguravanje adekvatnog prostora za rad redakcije, definiranje formata i osiguravanje pravne potpore za rad redakcije za koju se tek treba imenovati urednik.

Osim toga, kao aktivnosti u sklopu najnovijeg projekta HRT-a navodi se "iskazivanje interesa za istraživačkim pričama", osmišljavanje vizualnog identiteta, organiziranje jednodnevnih i dvodnevnih edukacijskih radionica za polaznike u suradnji s HRT Akademijom, ali i suradnja s dokumentarnim programom HRT-a oko dužih formata.

Voditelj projektnog tima "Istraživačko novinarstvo" je Dražen Majić, a članovi su rukovoditeljica IMS-a Katarina Periša Čakarun i bivši ravnatelj programa Jozo Barišić. U Markotinoj odluci, koja je stupila na snagu u petak, 3. veljače, navodi se da je predviđeni rok za organiziranje redakcije Istraživačko novinarstvo 31. prosinca ove godine, a sve rokove za pojedinačne aktivnosti odredit će voditelj projekta Majić.


Reci što misliš!