Kultura

glazbena poslastica

Jazz i salsa večeras u Kneževoj palači!

Jazz i salsa večeras u Kneževoj palači!

Nakon klasike u sklopu programa Povratak u Kneževu večeras nas čeka energični latin jazz i salsa! U Kazalištu lutaka Zadar u 20 sati Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije i Miron Hauser, a od 22.30 sati salsa u Kneževoj palači!

Nakon klasike u sklopu programa Povratak u Kneževu večeras nas čeka energični latin jazz i salsa!

Dan nakon otvorenja Kneževe palače, Zadar će „zazvučati“ potpuno drugačije! Večer u kojoj će se proslaviti Valentinovo i karnevalska tradicija grada, donosi zadarskoj publici nesvakidašnje, pomalo neočekivane ritmove! U Kazalištu lutaka Zadar u 20 sati Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije izvest će program Tu fragancia. Riječ je o autorskoj večeri jazz trombonista i skladatelja Mirona Hausera, koji će te večeri ujedno i dirigirati izvedbom.

Program je premijerno izveden u svibnju 2016. u koncertnoj sezoni Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Nakon Zagreba, Zadar će biti prvi grad koji će ugostiti taj atraktivni latin jazz program u kojem je svako djelo inspirirano nekim kubanskim glazbenim žanrom. Uz udaraljkašku sekciju provjerenih latin majstora, članova grupe Cubismo (Hrvoje Rupčić, Mladen Ilić) te kubanskoga glazbenika Lazara Ameda Hierrezuela Zumete, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Mirona Hausera priredit će nesvakidašnje glazbeno iskustvo. Miron Hauser inspiraciju za skladbe na repertoaru crpio je iz kubanske glazbe. Upravo je zato program njegov hommage toj velikoj glazbenoj kulturi, ali i njezina reinterpretacija, koja će se, s obzirom na energični i ritmički bogat spoj jazza i latina, zasigurno svidjeti širokoj publici.

Nakon koncerta u Kazalištu lutaka, program ne završava, nego se vraća u Kneževu palaču. Za  22 sata i 30 minuta predviđen je after party uz salsa plesni program. Nastupit će septet Conjunto Sandunga sastavljen od glazbenika iz Hrvatske, Slovenije i Kube, a publika će moći uživati plešući uz najpopularnije salsa uspješnice. Program je zamišljen kao ples pod maskama!

Prodaja ulaznica:

HNK Zadar od 11 do 13 i od 18 do 20 h

Cijene: Jazz orkestar HRT – a: 60,00 i 50,00 kn

Salsa Carnival After Party: 40,00 i 30,00 kn


Reci što misliš!