Kultura

Najpopularniji mjuzikl na svijetu

"Mamma mia" 3. ožujka na Višnjiku!

Kazalište Komedija

Mamma mia! Ono što očekuje Zadrane 3. ožujka u dvorani Krešimira Ćosića vrhunski je glazbeno produkcijski show za koji postoji ni manje ni više nego - podulja lista čekanja

"Mammu miu" dovodi nam Gradsko kazalište Komedija, a na konferenciji za medije u zadarskom kazalištu doznali smo sve detalje o najpopularnijem mjuziklu na svijetu.

Osijek i Varaždin već su se uvjerili u specifičnost ovog projekta koji je izašao iz kazališta Komedija u sportske dvorane, a očekujemo ga 3. ožujka u Zadru.

U petak, 3.3. Kazalište "Komedija" ugostit će HNK Zadar s predstavom "OSTAVLJAM TE", prema motivima drame Edwarda Albeeja "Marriage Play"

Voditelj marketinga kazališta Komedija, Miljenko Puljić, kaže kako predstavu želi pogledati oko 20 000 ljudi, a kapacitet je njihove dvorane tek 450 mjesta.

''Nije bilo lako upustiti se u ovaj projekt. Mjuzikl je inače toliko popularan da obara sve rekorde na Brodwayu''.

Sve je za ovaj mjuzikl započelo na legendarnom i vječnom londonskom West Endu u teatru Prince Edward,  na svečanoj premijeri i svjetskoj praizvedbi 6. travnja 1999. A danas? Na cijelome svijetu u svakom trenutku je najmanje šest izvedbi!

Ova ''hrvatska verzija'' nagrađena je u Švedskoj za doprinos promociji švedske kulture - kultni bend Abba i danas je jedan od najvećih izvoznih proizvoda svoje zemlje, a njihove pjesme pronose zarazni optimizam, što će se sigurno osjetiti i u Zadru, kazala je Morana Paškiević, jedna od solistica u mjuziklu.

Ervin Baučić kazao je nešto više o glazbenom dijelu projekta. Vidjet ćemo i čuti Renatu Sabljak, Milu Elegović, Luku Nižetića, Vandu Winter, Đanija Stipaničeva.

Za hrvatski prijevod zadužen je Dražen Bratulić. Igor Barberić radio je na režiji i koreografijama i kako ističe Morana , ansambl se osjećao poput pravih rock zvijezda.

''Tu je i orkestar koji svira na oko 60 000 eura vrijednim instrumentima. Tehnologija je zahtjevna i u korak s najnovijim produkcijskim dostignućima, a Komedija je za mjuzikl nabavila jedan od najskupljih miks pultova. Sve je to bilo u skladu sa zahtjevima autorskim prava mjuzikla koje drže Benny Andersson i Björn Ulvaeus'', kaže Puljić.

Preko stotinu izvedbi u godinu dana, savršena produkcija, izvrsni ansambl i vječni hitovi ABBA-e jamac su za apsolutni kazališni hit! Nakon Zadra, Mamma miu očekuju gostovanja u Poreču, Rijeci i Splitu.

Prodaja ulaznica

Ulaznice su u prodaji po cijenama od 100 do 120 kuna (ovisno o tome jeste li na parteru ili tribinama) u prodajnim mjestima Tiska i Eventima. Na dan predstave - bude li još ulaznica, prodaja će biti i na info pultu dvorane na Višnjiku


Reci što misliš!