Kultura

odjel za sociologiju

Predavanje "Kulturna potrošnja u Hrvatskoj u regionalnom kontekstu" u Gradskoj knjižnici

Predavanje
Željko Karavida

U Gradskoj knjižnici Zadar večeras s početkom u 18 sati u sklopu Javne sociologije mr. sc. Mirko Petrić, doc. dr. sc. Željka Zdravković s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru te prof. dr. sc. Inga Tomić-Koludrović s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar održat će predavanje "Kulturna potrošnja u Hrvatskoj u regionalnom kontekstu".

Kakav je kulturni ukus građana/ki Hrvatske i imaju li oni/one jednake mogućnosti pristupa kulturnim sadržajima koji ih zanimaju? U kojoj su se mjeri ukusi građana i pristupačnost kulturnih sadržaja i aktivnosti promijenili tijekom četvrt stoljeća tranzicijskog razdoblja? Koliko su i u čemu kulturni interesi, ukusi i aktivnosti građana/ki Hrvatske drukčiji od onih u susjednim zemljama?

Na temelju rezultata empirijskog istraživanja provedenog 2015. godine na nacionalno reprezentativnim uzorcima u Hrvatskoj i trima susjednim zemljama (Slovenija, Bosna i Hercegovina, te Srbija), neke će odgovore na ova pitanja pokušati pružiti istraživač/ice koje su sudjelovale u tom istraživanju, mr. sc. Mirko Petrić i doc. dr. sc. Željka Zdravković s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru te prof. dr. sc. Inga Tomić-Koludrović s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.

Reci što misliš!