Kultura

emocionalni oporavak

Književna večer Stefana Simića "Teatar iskrenosti" u Qbaru

Književna večer Stefana Simića

U petak, 21. travnja s početkom u 20 sati u Qbaru održat će se književna večer Stefana Simića "Teatar iskrenosti". Večer je spoj više umjetničkih stilova u jednom, gdje autor otvoreno govori o putevima do slobode, radosti kroz vlastito iskustvo, na autentičan način. Ulaz je slobodan.

Teatar je neposredan, dinamičan spoj naracije i ljubavnih tekstova, spoj stand up-a i mudrih poruka; od socijalnih tema do duboko intimnih, od komedije do duhovnosti. Zapravo autor pokušava sublimirati čitav život kroz vlastiti nastup sa željom da motivira, pokrene, probudi, osnaži.

Stefan već godinama održava nastupe širom ex-yu, koji su uvijek posjećeni i prepuni energije, otvorenosti, neposrednosti, svega onoga čega nedostaje današnjem vremenu. Nastupi su katarzični, životni, lišeni sterilnosti i formalnosti. Oni su, zapravo, onakvi kakvim autor zamišlja život.

Sloboda u punom odjeku i stepenice koje vode do nje.

Kakvi god da dođete, vratit će te se bar malo emocionalno oporavljeni!

Stefan Simić je rođen 1989. godine u Paraćinu. Studira Sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Prvu knjigu „Pustite nas” je objavio 2012. godine, a zatim 2013. i knjigu „Odjeci ljudskog”. Godinama na internetu objavljuje poeziju i prozu, kao i zapise iz svakodnevnog života. Vremenom je njegov virtualni angažman prerastao u nešto puno šire, i sve više dobiva na značaju. Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji, ali i zemljama bivše Jugoslavije.

Autor će na neobičan način, koristeći više umjetničkih formi, kroz „Teatar iskrenosti” predstaviti istine do kojih je došao. Živo, neposredno, dramatično, kroz neprekidno smjenjivanje poezije, psihologije, ispovijesti, humora.

Stefan od samog početka, kroz dijalošku i monološku formu, pred gledaoteljima igra predstavu koja je uvijek drugačija, ali sa istim ciljem – da pokrene, probudi, objasni, motivira, nasmije…


Reci što misliš!