Kultura

uz knjigu je život bolji!

"Noć knjige": Kako će je obilježiti Zadrani?

21. travnja diljem Hrvatske započinje bogat program obilježavanja "Noći knjige", a mi smo doznali gdje će se u Zadru obilježiti i na koji način! Povodom Noći knjige bibliobus će večeras u 20 sati biti kod mosta!

Gradska knjižnica Zadar sprema se za manifestaciju "Zadar čita" od ponedjeljka, 24. travnja.

A danas cijeli dan program "Knjige za laku noć" - Ogranak Arbanasi. ''Kako smo nekad čitali'' doznajte na pultu središnje Knjižnice! ''Knjigom u foto objektiv'' također se održava na pultu, a tu su još i dječja Kinoteka i Mediateka. Posebnost je akcija ''Neočekivano noćno stajalište Bibliobusa''!  Povodom Noći knjige bibliobus će večeras u 20 sati biti kod mosta!

Povodom obilježavanja Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige, u Arheološkom muzeju Zadar održati će se čitanje romana o križarskoj opsadi Zadra  1202., autora Frane Herende.

Čitanje romana organizirano je u sklopu manifestacije Noć knjige 2017., a održat će se u petak, 21. travnja s početkom u 19 sati u prostoru Arheološkog muzeja Zadar.

Uz autora romana mag. pharm. Franu Herendu i poznatog radijskog voditelja Gorana Paleku, muzejski stručnjaci dr. sc. Kornelija A. Giunio i dr. sc. Jakov Vučić približit će nazočnima osam stoljeća mlađi Zadar.

Kako je autor romana poznat i po izradi kozmetike po drevnim recepturama za publiku će  pripremiti i malo iznenađenje.

U klubu Knjigozemska sutra od 20.30 sati - susret! Ponesite svoju najdražu knjigu i pročitajte odlomak koji vas se osobito dojmio, pjesmu ili kratku priču!

Noć knjige obuhvaća Dan hrvatske knjige (22.4.) i Svjetski dan knjige (23.4.) Dakle, do ponoć čitamo hrvatske pisce, a od ponoć svjetske, pozivaju organizatori, udruga ZaPis.
 


Reci što misliš!