Kultura

izložba

Foto natječaj "Volim svoju županiju": Treće mjesto i četiri pohvalnice putuju u Zadar

Foto natječaj

U Šibeniku je u ponedjeljak, 15. svibnja 2017. godine otvorena izložba fotografija „Volim svoju županiju“. Dvadeset najboljih fotografija prema mišljenju stručnog žirija i najbolje fotografije prema broju lajkova i dijeljenja na Facebooku mogu se razgledati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku.

Pobjednik ovogodišnjeg foto natječaja je Alan Špiljak iz Huma na Sutli, drugo mjesto zauzeo je Mato Zeman iz Kloštra Podravskog, a treće Kažimir Škrbić s Vira.

Pobjedu je u kategoriji fotografije s najviše lajkova na Facebooku odnio Žarko Miškić iz Šibenika, a s najviše dijeljenja Kristian Kiseljak iz Karlovca.

„Zaista nije bilo lako odabrati najbolje. Neke su županije bile jako aktivne i autori su slali fantastične fotografije. Nažalost nismo mogli sve predstaviti na izložbi, ali svakako želimo pohvaliti djela koja su kvalitetna. Čestitke autorima i poručujem im da razvijaju svoj talent koliko god imaju volje i vremena“, rekla je predsjednica stručnog žirija Mare Milin.

Nagrade i pohvalnice dobit će autori koji su svojim fotografijama ostavili poseban dojam na žiri: Marko Stjepanović  iz Splita, Karlo Dabo iz Rijeke, Leo Kvarantan iz Zadra, Jadranka Breulj iz Zadra, Matija Turkalj iz Virovitice, Branimir Jovanović iz Rijeke, Branko Balaško i Branka Mašić iz Stubičkih Toplica, Marija Kožul iz Ražanca i Renata Roginek iz Zadra.


Reci što misliš!