Kultura

friške novosti

Pula film festival dobio i mobilnu aplikaciju, ulaznice krenule u prodaju

Pula film festival dobio i mobilnu aplikaciju, ulaznice krenule u prodaju

Danas je u Circolu – Zajednici Talijana održana konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktualne vijesti vezane uz održavanje 64. Pulskog filmskog festivala.

Konferenciju za medije otvorila je ravnateljica Festivala Gordana Restović uz prisutnost voditeljice odjela produkcije Nataše Šimunov i voditelja IT-podrške Sergeja Turčinova. Konferenciji je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber.

Nakon pozdravne dobrodošlice i uvodnog obraćanja ravnateljica Festivala Gordana Restović izrazila je zadovoljstvo što može najaviti novosti vezane uz prezentaciju mobilne aplikacije "Pula Film Festival", informacije o prodaji ulaznica i zanimljive naslove filmskog programa PoPularna Pula.

- Od velike je važnosti interaktivna novost koja će zasigurno oduševiti posjetitelje 64. Pule. Želimo svojoj publici u ukupnom doživljaju Festivala omogućiti bolji i funkcionalniji pristup u praćenju raznolika i bogata rasporeda, što smo proširili putem mobilne aplikacije "Pula Film Festival", koja pruža jednostavno i brzo pronalaženje svih informacija o programu. Ovako vizualno atraktivna komunikacija omogućuje znatno bolju kvalitetu konzumiranja festivalskog sadržaja, a od danas dostupna je svima, zaključila je Restović.

Producentica Festivala Nataša Šimunov predstavila je PoPularnu Pulu, nenatjecateljski program najvećih svjetskih filmskih hitova koji će se prikazati u Areni i osvrnula se na početak internetske kupnje ulaznica.

- Film Spider-Man: Povratak kući (Spider-Man: Homecoming, red. Jon Watts, SAD) na rasporedu je u utorak, 18. srpnja 2017, a Kako je Gru postao dobar (Despicable Me 3, red. Kyle Balda, Pierre Coffin, SAD, Francuska), predviđen za najmlađe, moći će se pogledati u subotu 22. srpnja 2017. Popularna Pula jamči užitak svim posjetiteljima. Zadovoljstvo nam je i ponosni smo što možemo najaviti hrvatsku premijeru filma Valerian i grad tisuću planeta (Valerian and the City of a Thousand Planets, red. Luc Besson, Francuska, SAD), na rasporedu u subotu, 22. srpnja 2017, naglasila je Šimunov.

Od danas, 20. lipnja 2017. festivalske ulaznice puštene su u internetsku prodaju na www.pulafilmfestival.hr.

Na prodajnom mjestu info-punkta Festivala na Giardinima od 8. do 22. srpnja 2017. građani će moći kupiti ulaznice, propusnice i suvenire od 9.00 do 22.00 sata, dok će se ispred Arene od 15. do 22. srpnja 2017. karte prodavati prije početka projekcija od 18.00 do 00.00 sati.

Ulaznice se na festivalskim prodajnim mjestima plaćaju isključivo gotovinom u kunama, dok je pri on-line kupovini plaćanje moguće isključivo putem kreditnih i debitnih kartica (American Express®, MasterCard®, Visa, Diners, Maestro).

Cijena za pojedinačne filmske večeri u Areni iznosit će 25,00 kuna, a komplet ulaznica za sve večeri u Areni 150,00 kuna.

I ove godine Pulski filmski festival nudi pogodnosti pri kupnji ulaznica tako da prijatelji Festivala – studenti (indeks) ostvaruju pravo na kupnju propusnice po 50,00 kuna, a umirovljenici (isječak mirovine) ostvaruju pravo na kupnju propusnice po 30,00 kuna, pojasnila je Nataša Šimunov.

Istaknuto je da je za projekcije na lokacijama Kino Valli, Istarsko narodno kazalište i Kino uz More – plaža Ambrela ulaz slobodan.

Konferenciju za medije priveo je kraju Sergej Turčinov zahvalivši programerima iz tvrtke Syntax i Codecraft koji su radili na mobilnoj aplikaciji "Pula Film Festival". Sve mogućnosti službene mobilne aplikacija 64. Pulskog filmskog festivala prezentirane su uz animaciju na TV-ekranu.

Značaj aplikacije svakako je u funkcionalnosti i u dostupnosti novosti, aplikacija pruža uvid u detaljan program. Pomoću interaktivne trake omogućuje dobivanje informacija o svim lokacijama te je povezana s festivalskim socijalnim mrežama. Pruža mogućnost kupnje ulaznica, glasanja za najdraži film prikazan u Areni, a uz prethodnu registraciju korisnik izravno sudjeluje u osvajanju vrijednih nagrada: HT Samsung tablet tab 3, TV Samsung i aparat za kavu Julijus meinl.  

 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti