Kultura

ne propustite

Rođendanski koncert klape Kapric u crkvi sv. Donata

Rođendanski koncert klape Kapric u crkvi sv. Donata

Ženska klapa Kapric iz Zadra nakon pet godina djelovanja svome gradu poklanja obljetnički koncert koji će se održati jedinstvenom ambijentu crkve sv. Donata 23. lipnja s početkom u 21 sat.

Koncert će ujedno biti i promocija prvog nosača zvuka ove zadarske ženske klape. Gost koncerta je poznata vodička muška klapa - Bunari. Ulaz je besplatan.

Prije koncerta popričali smo sa članicom klape, Stjepanom Lukašević, a intervju možete pročitati ovdje.

Klapa Kapric osnovana je u rujnu 2011. godine u Zadru s ciljem promicanja dalmatinskog tradicionalnog klapskog izričaja; u autorskim skladbama, obradama popularnih skladbi, ali posebice u narodnim napjevima.

2012. godine klapa Kapric sudjelovala je na večeri debitantskih klapa omiškog festivala u Bolu na otoku Braču te na međunarodnom natjecanju zborova u Petrinji na kojem je, u kategoriji folklorne glazbe, osvojila srebro.

Isto tako, u ožujku 2013. godine klapa Kapric osvojila je treću nagradu žirija na natjecanju studentskih klapa u Zagrebu, srebro na festivalu klapa Školjka u Pakoštanima, a iste godine plasira se i u finale omiškog festivala klapa gdje osvaja srebrni leut.

2015. godine klapa se plasira u žensko finale omiškog festivala gdje završava na petom mjestu. Iste godine klapa je održala niz koncerata i gostovanja od kojih je najupečatljivije gostovanje bilo ono na koncertu japanske tradicionalne glazbene skupine Mionokai u crkvi sv. Donata u Zadru.

2016. godine klapa Kapric prihvaća poziv za gostovanje na jubilarnoj petoj smotri Aklapela u Dubrovniku, ponovno se plasira u finale omiškog festivala te osvaja srebro na festivalu klapa Školjka.

Članice klape su: Stjepana Lukašević (prvi sopran i voditeljica klape), Ana Zubčić i Marija Kutija (drugi sopran), Tea Šegić i Josipa Kolega (prvi alt) te Ana Tičić, Ivana Saraga i Katarina Gulan (drugi alt).

- Veliko hvala i našim bivšim članicama, Mariji Kapor, Jeleni Tudorović i Roberti Surać, koje su u klapi Kapric ostavile ogroman pečat, dragim kolegama i priznatim klapskim stručnjacima, Jošku Ćaleti, Vedranu Ivankoviću i Neli Šarić, koji su svojim znanjem, energijom i iskustvom uvijek znali izvući ono najbolje iz svake naše interpretacije, Zadarskoj županiji na sredstvima koje nam je ustupila za snimanje našeg prvog nosača zvuka te Zoranu Gugiću, osobi bez čijeg iskustva i beskrajnog strpljenja snimanje i izdavanje ovog albuma ne bi bilo moguće, poručuju iz klape.


Reci što misliš!