Kultura

koncertna sezona kreće:

Zvukovi Kanade u dvorani braće Bersa

Zvukovi Kanade u dvorani braće Bersa

U sklopu nove Koncertne sezone 2017./18. Koncertnog ureda Zadar, u Koncertnoj dvorani braće Bersa (Zadar) u utorak 26. rujna održat će se koncert kanadske violinistice Joyce Lai, i talijanske pijanistice sa stalnom adresom u Kanadi, Erike Crinó.

Koncert nas vodi u susret novoj Koncert sezoni Zadar 2017./18. koja donosi 9 koncerata u pretplati, 6 koncerata Zadarskog komornog orkestra, 4 koncerata u ciklusu Bersa i 4 programa u ciklusu Mladi. Ove umjetnice održat će nastup u sklopu turneje pod nazivom Canada 150. 

Njome ovaj program  u umjetničkoj organizaciji kanadske glazbene udruge Les Amis Concerts, kao i brojni drugi diljem svijeta, označavaju 150 godina od osnutka Kanade kao države.

Na programu ovih dviju virtuoznih glazbenica bogate biografije naći će se djela kanadskih skladatelja kasnog 19. stoljeća te 20. i 21. stoljeća među kojima su Calixa Lavallée, Healey Willan, Claude Champagne, Michael Pepa i Charles Cozens.

Koncert započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Ovaj komorni koncert uvod je u uzbudljivo svečano otvorenje Koncertne sezone 2017./18. koje će se održati u ponedjeljak 9. 10. 2017. u Hnk Zadar u 20 h, kada će nastupiti Simfonijski orkestar HRT – a sa solistom, violončelistom i dirigentom Enricom Dindnom (Italija).


Reci što misliš!