Kultura

19 poglavlja

U šibenskoj Gradskoj knjižnici otvorena izložba "Konstante" mlade zadarske umjetnice Ane Jagić

U šibenskoj Gradskoj knjižnici otvorena izložba
ŠibenikIN

Mlada zadarska umjetnica Ana Jagić u šibenskoj Gradskoj knjižnici predstavila se izložbom 'Konstante' koju je otvorila Zdenka Bilušić, a oduševila je sve prisutne.

- Traganje za konstantama počinje od mojih klasičnih dnevnika u kojima su zapisani svakodnevni događaji i misli. Klasični dnevnik vodim od 15.6.2001. godine do danas te do sada postoje 23 takva dnevnika. Konstante su sastavljene od tri glavna načina izražavanja, a to su vizualni mediji, tekstualni mediji te neposredno interaktivni mediji, tj. igra. Vizualni i tekstualni mediji su proizašli iz potrebe za pisanjem i crtanjem, a interaktivni mediji su proizašli iz potrebe za igrom koja je prisutna kod svih ljudi, pa čak i životinja, kaže mlada umjetnica o svojoj izložbi.

Kroz 19 poglavlja Konstanti provlače se ljubav, patetika, humor, ironija, sarkazam, cinizam, ugođaj i potreba za pronalaskom sebe. Prema riječima umjetnice, izložba je rad u nastajanju, on ostaje nedovršen jer se konstante nastavljaju dokle god osoba postoji, a možda se i nakon smrti transformiraju u nepoznate oblike. Čovjek je konstantna promjena, čovjek je promjena oko konstante, smatra umjetnica, piše ŠibenikIN.

Ana Jagić rođena je 1991. godine u Zadru, a diplomirala je lani na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te joj je dodijeljena nagrada Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu za uspješan rad tijekom studija i diplomskog rada.


Reci što misliš!