Kultura

voditeljica jasminka vejmelka

U Knjigozemskoj započinje "OtPisova radionica poezije"

U Knjigozemskoj započinje

Ova radionica poezije otvorena je za pjesnike koji se kao takvi prepoznaju, naslućuju ili žele biti.

Pjesništvo je nagnuće koje se osjeća unutar vlastitosti, ali koje je razvijalo i razvilo okvire, značenja i forme kodiranog (istina vrlo, vrlo širokog) polja, i ovom radionicom udruga ZaPis nastoji povezati osobnu kreativnost i potrebu za poetskim iskazom sa osnovnim književnim i spoznajnim mapiranjima. Nadaju se konstruktivnim interakcijama između pjesničkih osobnosti i literarnosti na svim razinama.

''Pjesnici (jer mi smo mnogi) dođite!

Radionica bi prvenstveno trebala motivirati polaznike na otvaranje prema pjesničkoj artikulaciji doživljenih sadržaja i pomoći u određivanju vjerojatne idejne, sadržajne i formalne receptivne pozicije pjesničkog impulsa spram Cijelog svijeta!''


Termini: Utorkom u Knjigozemskoj

Prvi susret: 31.10.2017 u 19:00 u književnom klubu Knjigozemska (Jeretova 5, 50 m sjeverno od Branimira)

Potvrde upisa i detalji: udruga@zapis.hr

Voditeljica: Jasminka Vejmelka

Jasminka je diplomirani profesor engleskog i talijanskog jezika
sa književnostima. Tijekom profesionalnog života radila je kao profesor engleskog i talijanskog jezika u Obrtničkoj školi Gojka Matuline u Zadru, te kao profesor-pedagog stranog jezika u nekoliko gradskih vrtića. Osim toga, više godina je podučavala i pomagala učenicima i štićenicima u izvanškolskom svladavanju gradiva u Domu za odgoj djece i mladeži Zadar.

Sudjelovala je u radu projekta kao prevodilac znanstvenih tekstova pod vodstvom Dr Branka Uhode u Ortopedskoj bolnici Biograd/nm, a koji je po završetku implementiran u kliničkoj praksi. Licencirani je turistički vodič za zadarsku županiju. Prevodila je i prevodi stručne tekstove iz raznorodnih područja znanja. Pohađala je radionicu pisanja Otpis, i kreativnu pjesničku radionicu koje je organizirala udruga Zapis- Zadar.


Reci što misliš!