Kultura

#htv1

U subotu na programu prvi dio emisije "Lijepom našom" iz Preka

U subotu na programu prvi dio emisije
Naši školji

Kao što je i najavljeno, ove subote, 4. studenoga, HRT će emitirati prvi dio zabavno-glazbene emisije "Lijepom našom", koja je 17. listopada snimljena u sportskoj dvorani OŠ Valentina Klarina u Preku. Drugi dio bit će na rasporedu 11. studenoga.

U najavi objavljenoj na mrežnoj stranici HRT-a, navodi se kako je serija "Lijepom našom" prvi put gostuje na zadarskim otocima. U dvije emisije snimljene u Preku, nastupilo je više od 150 izvođača, a upoznat ćemo se i s bogatom ponudom otoka Ugljana, Pašmana te šireg zadarskog područja, od pjesme, plesa i gastronomije, do običaja i tradicionalnog načina života.

>> FOTOGALERIJA <<

Pred više od 800 gledatelja, nastupili su brojni izvođači, od kulturno-umjetničkih društava, klapa i sastava do poznatih solista. U prvom dijelu, nastupit će KUD Preko i Udruga žena Luzor, Kualjske posestrine i pobratimi iz Kali, KUD Sv. Ante iz Lukorana, KUD Bokolje iz Dobropoljane, klape Baliniera, Bibinje, Munita iz Zadra, Basket klapa otoka Ugljana i klapa Niko iz Zadra te tamburaški sastav Fijaker iz Osijeka, Oliver Telac, Zoran Jelenković, Marina Tomašević, Đani Stipaničev, David Ricov i Đani Maršan.

"Brodica mi morem plovi", "Dva Bracanina", "Moj zavičaj", "Oči boje lavande", "Vratite mi moja lita", "Šesnaest lavandiera", "Zapivajmo noćas u konobi" - neke su od skladbi koje ćemo čuti u prvom dijelu emisije "Lijepom našom" iz Preka.

Rubrika Tradicija posvećena je berbi maslina, a Uslast nas vodi u jednu konobu.

Urednik i voditelj je Branko Uvodić, producent Zdravko Sandrin, a redatelj Vladimir Koščević.

Emisija "Lijepom našom" na rasporedu je Prvog programa HRT-a u 17.39 sati.

 


Reci što misliš!