Kultura

glazbena poslastica

Osjetite "Moć gitare" virtuoza Damira Halilića u HNK Zadar

Osjetite

U utorak, 14. studenoga u maloj dvorani HNK Zadar s početkom u 20 sati ne propustite pravu glazbenu poslasticu, koncert pod nazivom "Moć gitare / Guitar Power" gitarističkog virtuoza Damira Halilića Hala te promociju njegove knjige "Atlantis - Moć gitare / Guitar power vol.1" koja je objavljena u listopadu 2017. u suradnji s izdavačkom kućom Dancing Bear

Radi se o luksuznom izdanju koje osim notnog zapisa za prvih 10 od ukupno 20 skladbi (knjiga Vol.1)  sadrži i dva DVD-a koji nose 20 kompozicija u originalnoj autorovoj izvedbi (original recordings) u formi video spotova te 10 skladbi u usporenim izvedbama (slow motion examples).
 
Za sve gitariste klasične provenijencije ovo izuzetno vrijedno izdanje moglo bi biti korisno za upoznavanje s različitim tehnikama, stilovima i formama i to na „domaćem jeziku“ – jeziku klasične gitare dok za one koji ne čitaju glazbu ovo bi mogao biti zanimljiv ulazak u svijet klasične gitare.
 
'Voda' je jedna od deset skladbi u slow motion video verziji (uz originalnu video verziju i notni zapis) s luksuznog izdanja: Damir Halilić Hal 'Moć Gitare /Guitar Power' Vol. 1 (knjiga s notnim zapisom + 2 DVD-a), preporučujemo da pogledate:

Damir Halilić Hal jedan je od internacionalno najaktivnijih hrvatskih glazbenika i ujedno dobitnik prestižnih glazbenih nagrada među kojima je i Porin.

Nastupao je u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji, Švicarskoj.... O njegovom statusu dovoljno govori podatak da je njegove albume, u svoj shop na vlastitoj web stranici, uvrstio glazbeni virtuoz Tommy Emmanuel. Hal je ujedno i organizator Hal's All Star Guitar Festivala koji se održava u Rijeci i na kojem nastupaju najvažniji gitaristi današnjice, umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala , a uređuje i program Baška International Guitar Festivala.

Realizirao je šest albuma (od kojih su dva dvostruka i jedan trostruki) snimanih diljem svijeta.

Halov multimedijalni ciklus koncerata nazvan "Moć gitare" po riječima struke jedan je od najinovativnijih glazbenih projekata u svojoj kategoriji. Riječ je o alternativnom konceptu solističkog nastupa multimedijalnog karaktera. Originalnost odnosno vrijednost projekta potvrđuju i vrhunski svjetski glazbenici u svojim komentarima i preporukama.


Reci što misliš!