Kultura

glazbena poslastica

Koncert Damira Haličića Hala uz promociju knjige "Atlantis"

Koncert Damira Haličića Hala uz promociju knjige

Večeras u maloj dvorani HNK Zadar s početkom u 20 sati ne propustite pravu glazbenu poslasticu, koncert pod nazivom "Moć gitare'', gitarističkog virtoza Damira Halilić Hala, te promociju njegove knjige Atlantis- Moć gitare / Guitar power vo.1 koja je objavljena u suradnji s izdavačkom kućom Dancing Bear.

Radi se o luksuznom izdanju koje osim notnog zapisa za prvih 10 od ukupno 20 skladbi (knjiga Vol.1)  sadrži i 2 DVD-a koja nose 20 kompozicija u originalnoj autorovoj izvedbi (original recordings) u formi video spotova te 10 skladbi u usporenim izvedbama (slow motion examples).

Za sve gitariste klasične provenijencije ovo izuzetno vrijedno izdanje moglo bi biti korisno za upoznavanje s različitim tehnikama, stilovima i formama i to na „domaćem jeziku“ – jeziku klasične gitare dok za one koji ne čitaju glazbu ovo bi mogao biti zanimljiv ulazak u svijet klasične gitare.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna u prodaji na blagajni HNK Zadar !

'Voda' je jedna od deset skladbi u slow motion video verziji (uz originalnu video verziju i notni zapis) s luksuznog izdanja: Damir Halilić Hal 'Moć Gitare /Guitar Power' Vol. 1 (knjiga s notnim zapisom + 2 DVD-a).

Damir Halilić Hal jedan je od internacionalno najaktivnijih hrvatskih glazbenika i ujedno dobitnik prestižnih glazbenih nagrada među kojima je i Porin.

Nastupao je u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji, Švicarskoj.... O njegovom statusu dovoljno govori podatak da je njegove albume, u svoj shop na vlastitoj web stranici, uvrstio glazbeni  virtuoz Tommy Emmanuel. Hal je ujedno i organizator Hal's All Star Guitar Festivala koji se održava u Rijeci i na kojem nastupaju najvažniji gitaristi današnjice, umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala , a uređuje i program Baška International Guitar Festivala.

Realizirao je šest albuma (od kojih su dva dvostruka i jedan trostruki) snimanih diljem svijeta.

Halov multimedijalni ciklus koncerata nazvan Moć gitare po riječima struke jedan je od najinovativnijih glazbenih projekata u svojoj kategoriji. Riječ je o alternativnom konceptu solističkog nastupa multimedijalnog karaktera.

Originalnost odnosno vrijednost projekta potvrđuju i vrhunski svjetski glazbenici u svojim komentarima i preporukama.

Reci što misliš!