Kultura

25. studenog ne propustite

Noć kazališta u Zadru: Sasvim poseban pogled na čudesan svijet glume, režije i lutkarstva

Noć kazališta u Zadru: Sasvim poseban pogled na čudesan svijet glume, režije i lutkarstva
Željko Karavida

Doznajemo kako će proteći Noć kazališta u Zadru, koja se obilježava posljednju subotu u mjesecu studenom.

Iako je trebala ''pasti'' na 18. studenog, organizacija manifestacije pomaknula je Noć kazališta tjedan dana kasnije, kako se ne bi preklopila s obilježavanjem Dana sjećanja.

Kazalište lutaka Zadar počastit će nas s domjenkom i druženjem s lutkarima u subotu, 25. studenog od 18 sati, a u 19 gledamo predstavu "Karlson s krova".

Uspješnicu HNK Zadar "Ostavljam te" gledat ćemo u kazališnoj kući od 20 sati, a nakon nje slijedi predstava u režiji Dragon teatra posvećena velikom Williamu Shakespearu.

Ulaz na sva događanja bit će beplatan!

Kao i proteklih godina, ova hvale vrijedna manifestacija, koju je pokrenulo Narodno sveučilište Dubrava uz pomoć partnera iz cijele zemlje i ove godine okupit će veliki broj sudionika iz svih krajeva naše zemlje te se očekuje još veća posjećenost nego proteklih godina.

Ovogodišnja, deveta po redu Noć kazališta sadržava najbogatiji program do sada - u njoj će sudjelovati 80-ak kazališnih institucija i organizacija: nacionalna kazališta, javna i nezavisna kazališta, druge javne ustanove u kojima se odvija kazališna djelatnost te amaterske kazališne skupine, u pedesetak mjesta u Republici Hrvatskoj.


Reci što misliš!