Kultura

"ples u kneževoj"

Večer plesne minijature u Kneževoj palači

Večer plesne minijature u Kneževoj palači

Kneževa palača u srijedu, 22. studenog u 20 sati, postaje mjesto susreta i stvaralačkog dijaloga plesača i koreografa okupljenih oko projekta Večer plesne minijature koji se četvrtu godinu za redom održava u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla i pod pokroviteljstvom Grada Zadra.

Dosadašnje predstave su se odvijale u Hrvatskom narodnom kazalištu, a za ovogodišnje izdanje organizatori su se odlučili za velebni prostor Kneževe palače i Koncertne dvorane braće Bersa zbog brojnih mogućnosti interakcije prostornih lokacija i dinamike tijela u bivanju, kretanju i kontaktu.

Sudjelovat će sedam plesnih grupa, ansambala i škola: uz neizostavni Zadarski plesni ansambl koji će otvoriti večer u predvorju palače posvetom velikoj plesnoj umjetnici Pini Bausch nastupit će i plesna udruga Zalet, Srednja škola suvremenog plesa Blagoje Bersa, Baletna udruga Pirueta, nova plesna grupa Collective, dramska družina Drama plus, te udruga vezana za urbane plesove In flux. Na kraju večeri u multimedijalnoj dvorani održat će se program u sjećanje na ove godine preminulog zadarskog glazbenika, performera i novinara Antu Perkovića.

Zadarski plesni ansambl kao organizator u suradnji s Kneževom palačom i Koncertnim uredom Zadar najavljuje nadasve neobično strukturiranu  plesnu večer koja će gledatelje zaintrigirati svojom  inovativnošću u konceptu programa i novom pristupu raznim prostorima koji se organski stapaju s plesnim minijaturama izvedenim upravo na toj lokaciji.

Ovakva događanja gdje se okupljaju zreli plesni umjetnici, ističe organizatorica i voditeljica projekta Sanja Petrovski, inicijativa su sa svrhom popularizacije suvremene plesne umjetnosti te namjerom  profesionalizacije plesne scene u Zadru.


Reci što misliš!