Kultura

program

Obilježavanje Dana grada Zadra u Arheološkom muzeju Zadar

Obilježavanje Dana grada Zadra u Arheološkom muzeju Zadar
Bojan Bogdanić

Arheološki muzej Zadar, povodom obilježavanja Dana grada Zadra organizira prigodan program.

Utorak, 21. studenog 2017.

U 13 sati, predstavljanje kataloga Roberta Maršića „Fotografije dokumentacijskog odjela Arheološkog muzeja Zadar".
Katalog će predstaviti doc. dr. sc. Antonija Mlikota. 

Petak, 24. studenog 2017.

U 12 sati otvara se izložba „Izdanja zadarskih tiskara u fondu Knjižnice Arheološkog muzeja Zadar", čije su autorice viša knjižničarka Arheološkog muzeja Zadar Marina Maruna i magistra knjižničarstva Antonia Bunja.

Izložbu prati istoimeni bogato ilustrirani katalog koji će predstaviti profesorica Elvira Katić.

Katalog „Izdanja zadarskih tiskara u fondu Knjižnice Arheološkog muzeja Zadar" sadrži izdanja 18 zadarskih tiskara, tiskanih u Zadru u periodu od početka 19. do sredine 20 st., tj. od 1805. do 1943. Izdanja zadarskih tiskara, predstavljena kroz katalog i izložbu, važan su doprinos poznavanju razvoja tiskarstva u Zadru tijekom 19 i prve polovine 20 st.

U 13 sati na programu je radionica „Otisak slova", organizirana u suradnji Arheološkog muzeja Zadar, Klasične gimnazije Ivana Pavla II. i Udruge Starinar. Pod mentorstvom muzejske pedagoginje Jelene Vekić Bašić i profesorice Elvire Katić, a u suradnji s Ivicom Ćurkovićem iz Udruge Starinar - Zadar, učenicima će se predočiti način tiskanja knjiga od izuma pomičnih slova s kraja 15. stoljeća do razvoja tiskarstva na zadarskom području. 

U sklopu proslave Dana grada Zadra od 9 do 19 sati bit će slobodan ulaz u Arheološki muzej Zadar, a od 9 do 14 sati u Crkvu sv. Donata.

Sve posjetitelje očekuje prigodna prodaja muzejskih publikacija i suvenira.


Reci što misliš!