Kultura

noć kazališta 2017

U dosad najmasovnijoj Noći kazališta HNK Zadar sudjeluje s dvije predstave

U dosad najmasovnijoj Noći kazališta HNK Zadar sudjeluje s dvije predstave
Željko Karavida

U subotu 25. studenog održat će se deveta po redu Noć kazališta. Prema najavama organizatora ovogodišnja manifestacija sadržava najbogatiji program do sada

U njoj će oko 80 kazališnih institucija i organizacija: nacionalna kazališta, javna i nezavisna kazališta, druge javne ustanove u kojima se odvija kazališna djelatnost te amaterske kazališne skupine, u pedesetak mjesta u Republici Hrvatskoj.
 
U ovogodišnjoj manifestaciji HNK Zadar sudjeluje s dvije predstave. U velikoj dvorani s početkom u 20 sati zadarska publika moći će pogledati nagrađenu predstavu HNK Zadar, "Ostavljam te", prema motivima Edwarda Albeeja “Marriage play“ u režiji Matjaža Latina. U predstavi igraju: Jasna Ančić, Alen Liverić, Žana Bumber, Jadran Dučić-Čićo, Ivan Ivić i Mimi Zadarski.

Predstava je premijerno izvedena 8. prosinca 2016. te je odmah izazvala sjajne reakcije publike i kritike u Zadru, ali i na gostovanjima u Hrvatskoj.

Na VI. Bobijevim danima za ulogu Žene u predstavi nagrađena je Jasna Ančić te je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta 2017. u kategoriji za najbolja umjetnička  ostvarenja – DRAMA, glavna ženska uloga. Nagrada hrvatskog glumišta dodjeljuje se u petak, 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.
 
U Maloj dvorani u 23:00 sata polaznici Kazališne škole Dragon teatra izvesti će predstavu "U ime Shakespearea" u režiji Maje Šimić. Predstava je svoju premijeru imala 7. lipnja 2016.  te je također igrala u sklopu međunarodne manifestacije Noć kazališta prošle godine u kino dvorani u sv. Filipu i Jakovu i općinskoj dvorani u Salima.

Doznajte kako izgledaju monolozi kultnih Shakespeareovih djela u izvedbi sedam djevojaka i jednog muškarca. 

Kostimografiju potpisuje Anita Goreta, a video Desa Phanalasy. Uloge : Jelena Helena Knežević - HAMLETA (Hamlet), Karla Burčul - LADY MACBETH (Macbeth), Sanda Pinter - SHYLOCK (Mletački trgovac), Katarina Golubović - ANGELO (Mjera za mjeru), Mirta Juran - OFELIJA (Hamlet) i Ante Dujić - MACBETH (Macbeth).

Ne propustite Noć kazališta! Ulaznice su u slobodnoj prodaji po promotivnoj cijeni od samo 10,00 kuna za pojedinu predstavu. Radno vrijeme blagajne od 11 do 13, te od 18 do 20 sati.


Reci što misliš!