Kultura

radionice idu dalje

Radionice u Gradskoj knjižnici Biograd

Radionice u Gradskoj knjižnici Biograd

Kreativne radionice koje su se tijekom obilježavanja mjeseca hrvatske knjige održavale u Gradskoj knjižnici Biograd nastavljaju se i dalje.

Tako je primjerice dobra suradnja knjižnice i dječjeg vrtića rezultirala velikim zanimanjem najmlađih za knjige, kao i način na koji se one, kroz takve radionice prezentiraju, pa se susreti u knjižnici nastavljaju održavati i nadalje.

Voditeljica radionica Kristina Barbaroša kazala nam je kako je do sada održano nekoliko tematskih radionica, a u kojima se najčešće pročita priča ili prikaže crtić na određenu temu, koji ima svoju poruku, a o kojoj djeca onda razgovaraju te na kraju istu i oslikaju. Uglavnom je riječ o pričama za djecu koje su tematski slične ali sadržajno različite, te dakako primjerene njihovom uzrastu. Do sada smo odradili dvije takve radionice, a do konca mjeseca ugostiti ćemo još jednu vrtićku skupinu, kazala nam je Barbaroša.

Proteklih dana odradili smo takvu radionicu na temu velikodušnost, a rezultat toga je i crtež s veselim balonima u obliku srca koji lete u nebo, jer su asocijacije bile da velikodušnost koja oplemenjuje ujedno i uzdiže. Kako smo u današnjoj radionici obrađivali temu knjige, pogledali crtani „Fantastične leteće knjige G. Morrisa Lessmorea“ te nakon toga razgovarali o tome što je ustvari knjiga, kako nastaje i što bi svaki od njih htio napisati. Bilo je tu svakakvih zamisli i ideja, a najviše njih izrazilo se crtežom jer još ne znaju čitati, a što su to htjeli reći ostaje zapisano, odnosno oslikano u ovim našim radionicama i prostoru Gradske knjižnice, zaključila je Kristina Barbarša, piše biogradnamoru.hr


Reci što misliš!