Kultura

hnk zadar, subota, 25. 11.

Dragon teatar za Noć kazališta igra "U ime Shakespeara"

Dragon teatar za Noć kazališta igra

Noć kazališta, 25. studenog, bit će idealna prilika da posjetite zadarsko kazalište gdje će Dragon teatar u 23 sata igrati predstavu ''U Ime Shakespearea".

Premijera predstave "U Ime Shakespearea" održana je 07.06.2016. u HNK Zadar,te odigrana u sklopu međunarodne manifestacije Noć kazališta 19.11.2016. u kino dvorani u sv. Filipu i Jakovu, te 17.03.2017. u općinskoj dvorani u Salima.

Zadarska publika uživala u predstavi 'U Ime Shakespearea'

Piše: Krešimir Bukvić

Cilj je polaznicima omogućiti što kreativniji i cjelovitiji pristup kazališnom radu u svim njegovim segmentima, slijedeći najatraktivnije kazališne tehnike i akademske pristupe, naglašavaju iz Dragon teatra

Kako izgledaju monolozi kultnih Shakespearovih djela demonstrirali su u utorak navečer u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar polaznici Kazališne škole Dragon teatra za mlade i odrasle, u okviru predstave "U ime Shakespearea". Predstava je realizirana u sklopu programa "Theatrum Mundi", a nastala je u čast čuvenog pisca, 400 godina od njegove smrti.

Sedam djevojaka i jedan muškarac prisjetili su se „Romea i Julije", „Macbetha", „ Hamleta", „Mletačkog trgovca" i drugih drama iznoseći svoju viziju klasika svjetske književnosti. Režiju je potpisala Maja Šimić, kostimografiju Anita Goreta, a video Desa Phanalasy. 

...A Shakespeare se svakako pokazao odličnim materijalom za uvježbavanje. Tim više što se njegova djela sve manje mogu vidjeti na daskama koje život znače, posebice u Zadru. Ovom se predstavom tako i Zadar priključio brojnim svjetskim kazalištima i družinama, koji na razne načine slave rad i opus velikog dramskog pisca.

ULOGE:

Jelena Helena Knežević - HAMLETA (Hamlet)

Karla Burčul- LADY MACBETH (Macbeth)

Sanda Pinter- SHYLOCK (Mletački trgovac)

Katarina Golubović- ANGELO (Mjera za mjeru)

Mirta Juran- OFELIJA (Hamlet)

Ante Dujić - MACBETH (Macbeth)


Reci što misliš!