Kultura

gošće dvije mlade solistice

Zadarski komorni orkestar za Dan grada u Kneževoj palači!

Zadarski komorni orkestar za Dan grada u Kneževoj palači!

U ponedjeljak, 27. studenog u Koncertnoj dvorani braće Bersa s početkom u 20 sati održat će se koncert Zadarskog komornog orkestra sa solisticama Lanom Adamović (violina) i Helenom Pilipović (viola) pod vodstvom mladog dirigenta Ivana Huta!

Zadarski komorni orkestar u svakoj sezoni najmanje jedan koncert posveti mladim izvođačima.

Ove godine otvara vrata mladom violistu i dirigentu Ivanu Hutu, koji se iz Splita preselio u Nizozemsku gdje je 2016. diplomirao dirigiranje na Hogeschool voor de kunsten Codarts (Rotterdam) u klasi prof. Hansa Leendersa. 

Njegov prvi nastup sa Zadarskim komornim orkestrom solističkim će dionicama obogatiti dvije mlade gudačice, zadarska violistica i stalna članica ansambla, Helena Pilipović, te zagrebačka violinistica, česta gošća zadarskih gudača, Lana Adamović.

One će se predstaviti Atterbergovom Suitom za violinu, violu i gudače br. 3 op. 19, a ansambl u suradnji s mladim dirigentom po će prvi put svirati Rossinijevu Sonatu za gudače u A-duru u obradi počasnog šefa-dirigenta Orkestra, maestra Pavla Dešpalja i Schubertov Gudački kvintet u C-duru D 956, op. post. 163.

Cijene ulaznica: 50 i 40 kuna

Prodaja ulaznica: od četvrtka, 23.11. u vremenu od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na Info pultu  Kneževe palače

Internetska prodaja: www.ulaznice.hr


Reci što misliš!