Kultura

cinaz & mala filozofija

Večeras druga filozofska šetnja ulicama Zadra

Večeras druga filozofska šetnja ulicama Zadra

Povodom obilježavanja Svjetskog dana filozofije Udruga Cinaz u suradnji s Udrugom "Mala filozofija" organizira dvije filozofske šetnje!

Prva šetnja je održana na Svjetski dan filozofije u četvrtak 16. studenoga , a druga vas čeka večeras, na Dan Grada Zadra, u petak 24. studenoga s početkom u 18 sati iz Kluba mladih Klooz na Trgu Petra Zoranića.

Filozofske šetnje su jedan od suvremenih pristupa kako potaknuti sugrađane na reflektiranje i dublje promišljanje o stvarima koji ih okružuju. Sudionicima će biti ponuđeno nekoliko tema, od kojih će oni sami izabrati onu koja im je najzanimljivija (najintrigantnija).

Sudionici će biti podijeljeni u manje skupine po troje, a svakoj skupini će na početku biti dan tekst (filozofski, popularni, znanstveni, literarni) koji progovara o tematici koju će izabrati sudionici. Tekst ne bi trebao prelaziti 2 kartice, trebao bi provocirati, problematizirati, tvrditi nešto oko čega sudionici trebaju voditi raspravu. Filozofska šetnja je strukturirana na uvodni dio, peripateričku raspravu i završnu raspravu.

Nema prijava, samo dođite!


Reci što misliš!