Kultura

noć "drame, komedije, života, kazališta"

Veliki interes publike za 9. Noć kazališta

Veliki interes publike za 9. Noć kazališta

Ovogodišnju Noć kazališta, prema procjenama organizatora, pratilo je gotovo četrdeset tisuća posjetitelja koji su nazočili svim priređenim programima u Hrvatskoj.

Točan broj posjetitelja, napominju organizatori, ne može se utvrditi zbog velikog broja slobodnih programa bez naplate, ali i ove godine zabilježen je velik interes publike za 141 program priređen u 48 mjesta i gradova u Hrvatskoj, u 142 kazališta, i to javnih i nezavisnih kazališnih družina, drugih javnih ustanova i amaterskih skupina.

"Ukupni dojam je da je manifestacija Noć kazališta u svom 9. izdanju bila jako uspješna i da je to najbolji način najave 10. jubilarne Noći kazališta koja će se održati slijedeće godine", ističu organizatori Dječje kazalište Dubrava Narodnog sveučilišta Dubrava u Zagrebu.

Pedesetak mjesta u noći "drame, komedije, života, kazališta", dodaju organizatori, pokazalo je vitalnost ove manifestacije i na taj način najavili početak priprema za slijedeću godinu koja će ujedno biti i jubilarna 10. i na kojoj svi očekuju nove pomake i uključivanje još većeg broja partnera.

Ovogodišnji je program ponudio najviše kazališnih predstava, a uz njih i pedesetak popratnih programa poput izložaba, otvorenih proba, koncerata, razgledavanja kazališnih prostora i drugih aktivnosti.

Među izvedenim programima izdvajaju se četiri kazališne premijere, pet inozemnih gostovanja, a u mnogim mjestima manifestacija je trajala i nekoliko dana, kao recimo u Belom Manastiru, Karlovcu, Koprivnici, Požegi, Rijeci, Zagrebu i Vukovaru.

Organizatori ističu i mjesta i gradove u kojima se ove godine Noć kazališta održala prvi put, kao u Loboru, Kninu, Novom Marofu i Novoj Gradiški.

Manifestacija se održala uz potporu Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba i lokalnih zajednica.


Reci što misliš!