Kultura

dvorana ispunjena do zadnjeg mjesta

Zadarski studenti priredili božićni koncert za dugo pamćenje

Zadarski studenti priredili božićni koncert za dugo pamćenje

Topli ugođaj Božića sinoć se spustio u Svečanu dvoranu Sveučilišta u Zadru, ispunjenu do posljednjeg raspoloživog mjesta. Donijeli su ga glazbeni sastavi zadarskih studenata, koji su bogatim programom poznatih i prigodnih pjesama uveli nazočne radosno i veselo u božićno-novogodišnje blagdane.

Studente koji se u slobodno vrijeme bave glazbom Sveučilište potiče na okupljanje i druženje, a oni su ove večeri pokazali svu raskoš svog talenta i truda kojeg su uložili. Najpoznatiji od njih, A.K.A. Crescendo, za kojeg se dosta čulo i izvan granica Lijepe naše, predstavili su se pjesmama Jingle bell rock, O holy night i O happy day.

Uz njih najpoznatiji domaćoj publici je Akademski zbor Sveučilišta u Zadru, koji je uz vodstvo Tomislava Košte otpjevao Joy to the world, Bijeli Božić i Ščedrik.

Već sama ova dva nastupa bila bi dovoljna za potpuni užitak, no svoj su obol dali Karmen Gregov i Valentina Gudelj (Santa baby, Santa`s coming for us), La Banda (War is over/Amigos del mundo, Santa Claus llegó a la ciudad), Les Sisyphes (s Emilom Šprljanom - Petit papa Noel, Les rois mages), No Ordinary (Silent night, Winter wonderland, Run run Rudolph), Smooth Fiction (Deck the Halls, Božić dolazi) te Zadnji igrači (Sretan Božić, sretna Nova godina, Crazy little thing called love).

Svi izvođači na kraju su zajednički otpjevali "Sretan Božić svakome".

Svi su nazočni, među kojima i rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican te prorektori,  na kraju bili ushićeni božićnim i odličnim glazbenim izvedbama, o čemu je najbolje govorio dug pljesak nakon posljednje izvedene pjesme.

Ove godine poseban trud u organizaciju koncerta, njegov hodogram i uređenje dvorane, uložili su predsjednik Studentskog zbora Mario Zulić te njegove kolegice Barbara Meštrov i Antonela Tandarić, ujedno i voditeljica konferanse.

 


Reci što misliš!