Kultura

u gradskoj loži od 15. prosinca

Izložba portreta i grbova zadarskih nadbiskupa i svetaca zaštitnika grada Zadra

Izložba portreta i grbova zadarskih nadbiskupa i svetaca zaštitnika grada Zadra

U sklopu Krševanovih dana kršćanske kulture, u petak, 15. prosinca s početkom u 18 sati u Gradskoj loži održat će se svečano otvorenje izložbe portreta i grbova zadarskih nadbiskupa i svetaca zaštitnika grada Zadra zadarskog liječnika i slikara Stipana Kujundžića Šuntića.

“Krševanovi dani kršćanske kulture” naziv je manifestacije koju četvrtu godinu u nizu organiziraju Zadarska nadbiskupija i Sveučilište u Zadru. Ta je višetjedna manifestacija doprinos proslavi Dana Grada Zadra koji se slavi na blagdan njegovog zaštitnika sv. Krševana, 24. studenoga.

Održavanjem vjerskih, znanstvenih, kulturnih i društvenih događanja kršćansko-humanističke tematike odnosno nadahnuća, aktualizirajući vrijedno iz hrvatske crkvene i narodne prošlosti te promišljajući suvremene razvojne procese (stručna predavanja, predstavljanje knjiga i osoba, izložbe, koncerti), želi se promicati stvaralaštvo, djela, autore, teme i predavače koji afirmativno, vođeni kršćanskim načelima, doprinose izgradnji hrvatske znanstvene, kulturne i duhovne baštine, dobru pojedinca i cijelog društva.

Na tome tragu je i izložba portreta i grbova zadarskih nadbiskupa i svetaca zaštitnika grada Zadra slikara dr. Stipana Kujundžića. Uz zaštitnike grada Zadra, dr. Stipan Kujundžić priredio je i portrete i grbove šesnaestorice zadarskih nadbiskupa posljednja tri stoljeća: od Vicka Zmajevića do Želimira Puljića. Po završetku izložbe, slikar će svoje radove pokloniti Zadarskoj nadbiskupiji.

 


Reci što misliš!

 Izdvojeno