Kultura

prekrasna plesna priča

Sanja Petrovski obilježava četiri desetljeća rada

Sanja Petrovski obilježava četiri desetljeća rada

U ponedjeljak, 18. prosinca u edukativnoj dvorani Kneževe palače u 18 sati otvara se izložba fotografija pod nazivom Koreofrenija. Ovom izložbom Sanja Petrovski obilježava 40 godina umjetničkog rada.

Autorski tim uz slavljenicu sačinjavaju Srđan Babić i Marija Šarić Ban, umjetnici koji je godinama prate u njezinom kazališnom i kulturnom djelovanju. Na izložbi će biti izložene fotografije već spomenutog Srđana Babića, Željke Tomaš, Tonie Jurišić, Radomira Sarađena, Miljana Nikića, Igora Petrovskog i Filipa Brale.

U programu otvorenja izložbe sudjelovat će članovi Zadarskog plesnog ansambla te kao gitarska pretnja Frane Škara.

Sanja Petrovski najveći dio svog umjetničkog djelovanja provela je u Zadru gdje je kao pedagog radeći na Plesnom odjelu Glazbene škole Blagoje Bersa i kao voditelj, koreograf i plesač Zadarskog plesnog ansambla, odgojila generacije ljubitelja plesa no i ozbiljnih plesnih umjetnika koji su ostavili dubok trag na hrvatskoj i europskoj plesnoj sceni.

Autor je brojnih cjelovečernjih predstava u suradnji s Zadarskim plesnim ansamblom.

S Petrom Hrašćanec pokrenula je edukativnu platformu STREAM Zadar, a njihov zajednički projekt festival suvremenog plesa Monoplay, naredne godine obilježava desetu  godišnjicu.


Reci što misliš!