Kultura

zavirite u ovaj čudesni kutak sreće

Bodulski Petar Pan otvorio "Tvornicu mašte"

Bodulski Petar Pan otvorio

Zavirili smo u čudesnu radionicu Lukoranca Marina Franića, kreativca koji stvara sjajna umjetnička djela na oduševljenje velikih i malih. Njegov je moto - Nema odrastanja, a ove godine dao si je truda i izradio niz ''sličuljaka''!

Njegov pseudonim na društvenim mrežama je Blind Artist, a serijal kreativnih radova povezao je kroz koncept "Tvornica mašte".

Marinove unikatne radove možete naručiti i putem Facebooka, preko njegove stranice Blind Artist

Njegova imaginacija počiva na prije svega bajkama, basnama, old school animiranim serijama uz nekoliko izleta u strip i pop kulturu.

Najbolje je da sami provjerite o čemu se radi u albumu serije Mraz Marinove "Tvornice mašte" (ispod članka).

Marin Franić posebno je inspiriran blagdanskom čarolijom, a treba istaknuti da su njegovi radovi - ilustracije, kolaži u neobičnim okvirima s nekoliko zanimljivih intervencija - od glave do pete unikati.

''Tu su unikat slike, sličuljci za bor, zid, srce... Diy izrada, ručno crtano naravno, nema printeva. Ilustracije, priče posute snovima, tajne poruke, i gomila čuda. Pregledajte album, masu je tu sati, ljubavi, ne spavanja. Iskopajte nečiju želju, svoju, za sebe samo. Do isteka cimeta'', reći će Marin.

Autor je i dječjeg leksikona (Forum), surađuje sa umjetnicima, glumcima, redateljima, a u planu mu je i ilustriranje fantasy romana.

Sve radove posvetio je svojim klincima, Leniju i Pašku, a njegova ekipa zna da ''nikada neće odrasti'', pa baš zato ima specifičan kreativni izraz koji osvaja na prvi pogled.


Reci što misliš!