Kultura

crollateral movement

Suvremena plesna tehnika: Prijavite se na besplatnu radionicu pod vodstvom Lucije Mikas

Suvremena plesna tehnika: Prijavite se na besplatnu radionicu pod vodstvom Lucije Mikas
Srđan Babić

U subotu, 16. prosinca 2017.g. s početkom u 16 sati u Školi prirodnog pokreta i plesa na adresi Franje Petrića 3c u Zadru održava se plesna radionica pod naslovom Suvremena plesna tehnika.

Voditeljica je Lucija Mikas, koja provodi radionicu nakon dvogodišnjeg rada pod mentorstvom Marije Šćekić kroz projekt URL – Urbani Laboratorij. 

Svrha mentorskog odnosa Šćekić-Mikas jednaka je ciljevima dugogodišnje provedbe somatskog edukativnog programa Marije Šćekić iz područja plesne umjetnosti pod nazivom "Crollateral Movement" a koji se od rujna 2017. održava u novoosnovanoj Školi prirodnog pokreta Marije Šćekić u Zadru.

Više o Školi: www.histerianova.com/crom

Opis Radionice

Suvremena plesna tehnika obrađuje uobičajenu plesnu tehniku obogaćenu somatskim pristupom tijelu te improvizacijskim alatima s naglaskom na korištenje prostora i osvješćivanje fokusa polaznika. U dvosatnoj radionici koriste se vježbe suvremene plesne tehnike kroz koje se obrađuju osobni i opći prostor te prijelaze među prostornim razinama. Uz to se osvješćuju unutarnji i vanjski fokus te periferalna vizija. Ciljevi radionice su promocija važnosti somatskog pristupa u suvremenoj plesnoj tehnici te poboljšanje vještina u spontanom kretanju polaznika. 

Više: http://www.histerianova.com/spt  

Lucija Mikas je plesni pedagog, diplomirani plesač suvremenog plesa (academy balance 1, Berlin) i učitelj vedske yoge pri Europskoj Yoga Federaciji. Odrasla i školovana u Njemačkoj, od 2004.g. živi u Sv. Filip i Jakovu. Radi u Zadru kao učitelj na plesnom odjelu Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar. Voditelj je udruge In Flux koja provodi tečajeve, produkcije, natjecanja i sociokulturne projekte vezane za urbani ples.  Od studenog 2017. radi u Školi prirodnog pokreta i plesa Marije Šćekić kao voditelj tečaja Suvremena plesna tehnika.

Marija Šćekić je koreografkinja, plesačica, voditeljica Histeria Nove. Bavi se stvaranjem multimedijalnih predstava, znanstveno-umjetničkim istraživanjem od 2000.g ostajući dosljedna visokim standardima autorskih produkcija i jedinstvenoj umjetničkoj viziji. Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta (2006) i Posebnog priznanja Europske Unije za inovativnost i doprinos razvoju kulturnog managementa u Republici Hrvatskoj (2007, EDE projekt). Voditeljica je Škole za prirodni pokret i ples, začetnica vertikalnog plesa u Republici Hrvatskoj, pročelnica Škole za balet i suvremeni ples u Šibeniku te višestruko nagrađivana plesna umjetnica u zemlji i inozemstvu.

Projekt URL

Urbani Laboratorij započeo je idejom o istraživanju sjecišta između urbanog i suvremenog plesa u koautorstvu Lucije Mikas i Elvisa Hodžića. U prvoj godini rezultirao je koprodukcijom plesne predstave „Odraz“ u režiji, koreografiji i produkciji Marije Šćekić.

Druga faza projekta bila je posvećena nastavku mentorstva nad Lucijom Mikas te promociji ideologije i metodike rada Škole prirodnog pokreta i plesa Marije Šćekić u Republici Hrvatskoj. Projekt se zaključuje završnom radionicom u Zadru, u kojoj umjesto Marije Šćekić, Lucija Mikas primjenjuje stečena znanja te ih implementira u svoj daljnji pedagoški rad u Zadru.

Projekt URL se odvija u suorganizaciji Udruge In Flux i Umj.org. Histeria Nova te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Zadra i Grada Zagreba. 

Radionica je besplatna i broj polaznika je ograničen.

Rezervacije i informacije: 092-1695494 ili e-mail: lucija.mikas@hotmail.com


Reci što misliš!

  Vezane vijesti  

 Izdvojeno