Kultura

večernja scena

Večeras u Kazalištu lutaka Zadar pogledajte predstavu Kad - tad

Večeras u Kazalištu lutaka Zadar pogledajte predstavu  Kad - tad
Facebook

Na večernjoj sceni Kazališta lutaka Zadar i u suradnji s ARTAKT festivalom predstavljamo kazališnu predstavu KAD - TAD, umjetničke organizacije RUPER i Teatra &TD. Predstava će se održati ovog četvrtka, s početkom u 20 sati.

Predstava Kad - tad nastala je u produkciji Umjetničke organizacije RUPER i Teatra &TD. Prati tri žene različite životne dobi koje, uslijed banalne svakodnevnice i potrebe za eskapizmom, upadaju u krizu raslojavanja vlastite egzistencije.

Priča predstave rođena je u – cvjećarnici. Cvjećarnica na Trešnjevci, vlasnice Ide Jurjević. Ona je prije dvadesetak godina završila dramaturgiju i godinama je skupljala crtice iz života ljudi koji su dolazili kupiti cvijeće.

U ovoj ženskoj predstavi najjače pogađa originalni tekst, autorsko djelo redateljice Marine Pejnović, dramaturginje Ide Jurjević i triju glumica Mije Biondić, Nataše Kopeč i Ivane Krizmanić, njihove maestralne interpretacije likova i istančani portreti tih žena. Tekst nije ni feministički niti aktivistički, on ne poziva na bunt niti na buđenje. On je vrlo osoban, potresan i duhovit na gorak način te dijagnosticira stanje duha i daje dijagnozu psihe koja se raspada i života koji su već u komadima. 

Cijena ulaznice 30 kn.


Reci što misliš!