Kultura

19 autora

Otvorena izložba "Otočni fotografi"

Otvorena izložba

U prostoru udruge za razvitak hrvatskih otoka Otočni sabor u Zadru 14. prosinca otvorena je 11. izložba fotografija Otočni fotografi.

Na izložbi sudjeluju 19 autora:

Baričević Helena, Bilosnić Pablo, Bilosnić Tomislav Marijan, Blagdan Zdravko, Dabo Teofil, Ivanov Tomislav, Jaša Ante, Kiš Krešimir, Luić Andrina, Marcelić Jasna, Markulin Ivo, Meštrić Suzana, Meštrović Aldo, Panović Silvio, Stanin Julijan, Šangulin Robbie, Vidov Josip, Vulić Jerolim i pozvani gost Šimićev Fabio iz otoka Murtera. Izloženo je 37 fotografija.

Nazočne je pozdravio predsjednik Otočnog sabora Denis Barić, i zahvalio foto klubu „Kornat“, Kukljica, jer priređuje izložbu u njihovom prostoru, i najavio gostovanje ove izložbe na nekoliko otoka, a ovo je najava i za priređivanje drugih kulturnih događanja u prostoru udruge.

U programu otvorenja izložbe sudjelovali su: pjesnikinja Ana Trninić, pjesnik Ante M. Šarunić i Mirko Šatalić glumac krasnoslovljem izveli su nekoliko čakavskih pjesama.

Fotograf Silvio Panović u osvrtu o izložbi kazao je: „Na izložbi većinom su izložena djela o detaljima i ljudima, malo vidimo ljetnih motiva, kupanje, regte brodova i slično, a više su zastupljeni detalji raslinja kao što su to prikazali Krešimir Kiš i Jasna Marcelić. Autori su nastojali prikazati svoja najnovija i najbolja djela, pa je došla do izražaja raznolikost motiva.

Iz prošlosti fotografije prikazujemo fotografije Josipa Vidova (1937. – 2014.) iz Kali.

Snimao je fotografije o otoku, moru, ribarima i pomorcima. Sudjelovao je na izložbama, a ističe se njegovo sudjelovanje na 5. i 6. međunarodnoj izložbi „Čovjek i more“ u Zadru. Zadovoljni dosegnutom umjetničkom kreativnošću svih djela, pozivamo autore da se nastave ovako pripremti i za slijedeću izložbu. Ovu izložbu prikazati ćemo u još nekoliko gradova.“

Na kraju je prof. Andreja Baraba, viša savjetnica u Upravnom odjelu za razvitak otoka i zaštitu okoliša, Grada Zadara, zahvalila fotografima na ustrajnom desetogodišnjem prikazivanju ljepota zadarskih otoka i motiva iz zadarskog područja te proglasila izložbu otvorenom.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 31. 1. 2018. godine.

 


Reci što misliš!