Kultura

40. premijera u hnk zadar

"Gesta" večeras predstavlja "Odgojooj"!

Plesna udruga Gesta večeras u HNK predstavlja četrdesetu dramsko-plesnu produkciju. Režiju potpisuje Sanja Zalović, a tekst po predlošku autorice Nene Jurišić potpisuje Hrvoje Dukić.

Produkcija pod simpatičnim nazivom „ODGOJOOJ“ će publici odgonetnuti,  je li odgoj zaista joj i hoće li će nam ova simpatična ekipa na sceni pružiti odgojoj (dječji sleng) tj. odgovor !

Gesta je plesna udruga koja posljednjih šesnaest godina plesno odgoja i educira djecu i mlade kroz svoj prepoznatljiv autorski rad. Od samog osnutka voditeljsku palicu drži umjetnička voditeljica Nena Jurišić koja je ujedno i autor i koreograf  svih Gestinih uradaka.

Rad sa djecom je baziran na više mjesečnim probama i treninzima koje djeca sa radošću prihvaćaju kroz sve godine rada udruge. Ono sto nas jako veseli je to da izniman broj djece krene u Gestu u vrtićkoj dobi i nastavljaju sve do odlaska na fakultet. Dokaz je to da se u mentorskom timu Geste (Jurišić, Zalović, Dukić) radi sa uvijek prisutnim entuzijazmom i radošću koju prenosimo na generacije mladih plesača i glumaca. Za ovu produkciju sjajnu scenografiju izradio je John Čolak, a kao uvijek kostime potpisuju Nataša Prović, Anita Goreta i Nts.

Tim u režiji ton majstor (Darko Predragović-Dabi) i  majstor svjetla (Stipe Bujas) će se pobrinuti za sve zvučne i svjetlosne fraze. Režiju potpisuje Sanja Zalović, a tekst po predlošku autorice Jurišić potpisuje Hrvoje Dukić.

Kroz ovu humorističnu dječju predstavu vodit će vas zabrinuti mama (Sanja Zalović), tata (Hrvoje Dukić), djevojčica Rita (Lea Brajica).


Reci što misliš!